Nu är halmen under tak

För ca en timme sedan (01:00) lastades den sista halmbalen in av den halmen som skulle lastas in. Det har varit ett väldigt bra flyt idag och vi har fått in nästan 1100 balar under tak, men nu är jag faktiskt helt slut. Jag är trött både i kropp och huvud nu, så detta blir ett väldigt kort inlägg.

Bra jobb av alla inblandade

För att få ett bra resultat krävs en bra insats och tycker jag att vi gjorde idag. På en lastmaskin, en traktor med balsläp och en lastartraktor, så fick vi in nästan 1100 balar under tak idag. Det är väl ett ok dagsverke? Detta dagsverke hade inte varit möjligt om vi inte fick lite extra hjälp, i sanningens namn hade inte gårdagens eller dagen innans dagsverke gått ihop heller om vi inte fått extra hjälp. Thobias har varit här och gästspelat lite, verkligen guld värt att få in extra hjälp när det behövs. Carro är även tillbaka i tjänst efter att ha vabbat sista delen av förra veckan och kunde idag ratta balsläpet fram till det var dags att hämta barnen på förskolan.

Carro anländer med dagens fösta lass.

Här är guldhjälpen Thobias som tog kvällspasset.

Redo för regn

Ja, nu är vi faktiskt redo för det regn som ska komma. Vi är färdigtröskade, all halm är inne och vi har strukturkalkat färdigt det vi ska. Nu riktar vi fullt fokus på nästa års grödor. Det är dags att börja köra dynga, plöja och kanske till och med gräva lite inför höstvete sådden. Även om vi nu är redo för regn, så hoppas jag verkligen att ni som inte är det slipper det. Ovälkommet regn kan ju ställa till en del som sagt…

 

over an out, nu ska här sovas.