Traktorn står fortfarande stilla

Jahapp, ännu en tråkig negativ rubrik, ursäkta för det, men som rubriken avslöjar så står 936:an fortfarande stilla och är alltså inte lagad än. Nu är frågan hur länge den blir stående och den ännu större frågan vad vi gör nu?

Typiskt….

Jag gillar inte när man befarar något och vet att troligtvis är helt befogat, ännu mer ogillar jag när det visar sig att det man befarat verkligen stämmer. Det gjorde det tyvärr den här gången, ibland hatar jag att ha rätt. Idag visade det sig att inte alla delar hade dykt upp, typ själva bakaxeln, inte alls bra! Det som däremot är ännu mer o-bra är att det inte går att få något besked om när en sådan kan tänkas att dyka upp. Det gör att ord som katastrof börjar dyka upp i mitt huvud och jag tror knappt att det är sant. Inget vet var eller om det finns någon ny axel att få tag på nu. Saldot på lagren i Europa visar i alla fall på tomt.. Plan A med att den skulle vara igång nu ikväll är alltså skrotat sedan länge..

Den här utsikten lär jag inte ha imorgon..

Synd

Detta är inte alls en rolig situation, nu när harvningen och sådden bli bromsad förlorar vi läglighetseffekt.. Jag måste även tycka lite synd om mekanikerna på lokala lantmännenanläggningen och verkaren där som verkligen försöker lösa problemet, men utan grejor är det svårt. De hittade en begagnad axel som kanske skulle passa, men det gjorde den inte. Nu har de hittat ytterligare en begagnad axel som kanske passar, hoppas det, men den är tyvärr en bit bort innan den kommer hit. Vi får se hur det går..

 

Servicen är allt

”Inget märke är bättre än servicen” är ett uttryck jag tycker stämmer väldigt bra. Alla maskiner går sönder det är sanningen, oavsett om det är handhavande fel, dålig kvalitet, slitage eller bra otur så händer det ibland. Det är vad som händer när det väl går sönder som är viktigast tycker jag och det är då det visar sig hur allt fungerar. Felet kan åtgärdas snabbt eller man kan få tag på en ersättningsmaskin, huvudsaken är att det momentet som ska utföras kommer igång så fort som möjligt med medel inom rimliga gränser. Just nu tycker jag faktiskt tyvärr inte att vi är igång så fort som möjligt. All ära till de som skruvat och försökt, absolut! Men någon annanstans i detta är det något som inte fungerar. Att vi inte har fått reservdelarna än tycker jag inte är ok och vad som är ännu mindre ok är att vi inte har något besked om när vi kan få dem. Sen så saknar jag faktiskt en ersättningstraktor från de vi har köpt de flesta av våra traktorer ifrån, vid sådana här situationer tycker jag det ska finnas att få tag på…

En liten vikarie skulle vara på sin plats. Det behöver absolut inte var en likadan, men en som gör jobbet.

Nu lite positivt

Jag gillar inte att vara gnällig och negativ, så nu slutar jag med det. Det positiva idag är att såmaskinen har rullat över ytterligare 45 hektar idag, trotts att det första som hände i morse vara att den blev obrukbar (jag skulle bara dra åt en magnetventil som droppade lite och pang så sköt hela ventilen). Imorgon förmiddag sår jag nog färdigt det som är mest kritiskt att så innan eventuellt regn. Det är det som vi har kultiverat efter rapsen, kommer det regn på det finns risk att det blir blött och inte alls vill torka upp igen på länge.

Här fäller jag ihop för sista gången ikväll, imorgon har jag bara nio hektar att så sen är jag ikapp den stillastående harven..

Nu ska jag vila och hoppas att morgondagen är full av lösningar. Det börjar dyka upp regn i prognoserna nu, så lite mer bråttom börjar det bli…