Sådden är återupptagen, snart dags för slutspurt

Nu har det torkat upp tillräckligt för att vi ska ge oss på att så igen. Det var faktiskt mycket bättre förhållanden än vad jag trodde att det skulle vara idag. Med riktigt bra vind i seglen så går vi i mål imorgon.

Positiv känsla

Det har ju inte direkt varit något bra upptorkningsväder på sista tiden, så lite trött negativ känsla kan lätt smyga sig på. Väljer man att lyssna på den negativa känslan så säger den att det aldrig blir torrt igen. Som tur är så hade den negativa känslan fel och det har nu torkat upp riktigt bra faktiskt. Det är inte hur torrt som helst så jag ska inte överdriva, men det var torrare idag än vad jag räknat med. Nu när värmen verkar ha smitit härifrån och solen likaså, så blir det kanske inte så mycket torrare än vad det är nu så här års, i alla fall inte i närtid. Det är i alla fall tillräckligt torrt för att vi ska våga så nu med bra resultat, utan att kladda och packa jorden i onödan. Just nu har den negativa känsla helt klart blivit undantryckt av en positiv känsla, nu kör vi!

Det är inte längre bara falsk torrt på tiltorna, utan har även torkat upp under med.
Såmaskinen fick ge sig ut igen.
Det ser inte så dumt ut, helt klart mindre kokigt nu är innan regnet, frågan är vad som är bäst.. Det var regn hängande i luften runt omkring idag, tack och lov träffades inte vi mer än litegrann…
Utsädet blev inte nedkladdat utan hamnade bra tycker jag.

Jag kunde utan problem krypa runt på alla fyra och leta utsäde utan att det kladdade på knäna.
Kramade man ihop en jordboll, så ramlade den sönder väldigt lätt.
Men man kan knappast påstå att det dammade om harven idag…
Det kan bli trångt på vår serviceplan ibland när alla ska vara där samtidigt…

Som sagt var är det medvind och allt klaffar imorgon så kan vi kanske bli färdigsådda imorgon, vi får se hur det går…