Älgjakt och hel slåtterkross

I fredags var det dags för älgjakten att dra igång i våra delar av landet och jag har nu hunnit med två fina dagar i skogen. En annan fin grej som hände i slutet på förra veckan var att slåtterkrossen blev redo för att tjänstgöra igen, och den får kanske börja redan imorgon…

Vi börjar med slåtter krossen

I slutet av slåttern av våran egen sista skörd på gräset, så råkade ju jag (i samarbete med en sten) döda en av bakkrossarna. Det behövdes helt klart ett besök på verkstad och lite dyra delar för att få fart på den igen. Som tur är så har vi stenförsäkring, så vi behöver inte betala mer än självrisken på reparationskostnaden. Det blir ändå dyrt, men absolut inte lika dyrt som om det skulle varit oförsäkrat.. Eftersom att det var just försäkringsärende och vi har gott om saker att fylla våra dagar med ändå, så fick den åka in till Lantmännens verkstad för reparation. Resultatet av reparationen blev en ny balk och lite annat smått och gott. Väldigt skönt att den är igång igen. Man kan kanske få för sig nu i slutet på säsongen att det inte är så bråttom med att få fart på grejorna igen. Som tur är så gjorde vi inte det utan satte fart på en gång, för nu har det dykt upp lite mer slåtter ute hos kund. Jag ska erkänna att jag var lite orolig för hur det skulle gå med att få fram delar nu när det verkar vara brist och förseningar på det mesta i världen, men det verkar ha gått bra denna gången.

Hela ekipaget helt och redo för hämtning.

Ny fin balk blev det.

Nu älgjakt

Ja, älgjakten är nu igång och jag har hunnit med två fina dagar i skogen, underbart. Sen så vet jag inte om vi ska kalla det för älgjakt eller klövviltsjakt… Sant är att det var älgjakts premiär nu, men det är mest de andra klövviltet vi jagar. Älgjakt är ändå uttrycket jag använder nu första dagarna och sen blir det bara jakt. Jakten är lite intressant tycker jag, för samtidigt som det är en hobby så är det ett ansvar vi/någon måste ta, det finns både rättigheter och skyldigheter. Nu blev det onödigt djupt kanske… Hur som helst så någon älg har vi inte lyckats fälla, även om vi faktiskt har haft några observationer på både lovliga och olovliga djur. Vi har än så länge fått nöja oss med ett rådjur och två dovhjortar. Om det är bra eller dåligt vet jag inte vad jag ska tycka, det beror på hur jag väljer att vinkla det……

Skogen är en vacker plats. Jag tror faktiskt aldrig att jag har sett en ful skog.
Den här kortet var varken från i helgen eller från våran mark, men det är i alla fall en älg.
Min jaktkamrat Elit redo för att ge sig ut i skogen.
Ett av helgens fällda vilt, en dovhind. Det är fina djur helt klart.