Slåtterkrossen fick ett bra avslut på säsongen till slut

För cirka två veckor sedan skrev jag att det inte blev något bra slut på säsongen för slåtterkrossen, det visade sig att jag hade fel. Säsongen var inte alls över och slåtterkrossen fick chansen att avsluta säsongen hel.

Mer slåtter

Slåtterkrossen hann lagom bli hel igen så ringde en kund och ville ha slaget, perfekt tajming! När lagen om all jävlighet råder brukar det vara tvärtom, lagom när man kört sönder krossen så ringer kunder och vill ha kört. Skönt när det är tvärtom åt rätt håll! Jag tror ju inte helt på tur och otur, men detta var nog tur i oturen. Hur som helst så fick slåtterkrossen chansen att avsluta denna säsongen på topp idag, om säsongen nu är slut? Slåtterkorssen var i alla fall mer hel idag när jag slutade än för två veckor sedan, helt hel var den faktiskt inte, men i alla fall i fullt fungerande skick. Jag tycker alltid att det är skönt att maskinerna är hela när man slutar köra för säsongen, då vet man att de verkligen borde fungera när man tar fram dem igen nästa säsong. Man kan ju alltid laga maskinerna innan man ställer undan dem för efter säsongen och provköra, men det blir inte riktigt samma sak som att man verkligen vet att det fungerar tycker jag. Det är helt klart en skön känsla att avsluta säsongen med hela maskiner, det borde väl maskinerna förtjäna?

Kan det vara sista gången den står redo för att lämna gården för i år? Jag tror det…
Det känns mycket bättre att kunna avsluta med alla krossarna i backen och inte en hängande trasig i luften.
Den här bilden såg jag på KUHNs farbrik där de tillverkar dessa krossar. Idag stämde den bra och det gör den faktiskt för det mesta!
Det var helt klart en mycket skönare känsla att lämna fältet med fullt fungerande maskineri än som sist, i trasor…

 

Dagens körning

Vädret bjöd idag på ett strålande höstskördeväder och det verkar som att även morgondagen kommer att göra det. Jag tror knappat att man kan få så mycket bättre väder för grässkörd så här års än vad det var idag, strålande sol och vind. Hoppas att morgondagen blir lika fin. Denna fina dag firades med (som det ser ut nu) finalen för slåttern denna säsong. På schemat stod slåtter ute hos kund och jag hann idag med ca 40 hektar (kvalificerad gissning, har inte mätt på karta än). Jag har inte alltid rätt när jag uppskattar mängden gräs vid slåttern, men det här var i alla fall inte dåligt med gräs, det är jag säker på. Planen just nu är att vi ska pressa och plasta detta imorgon, så dyker det inte upp mer körning eller händer något konstigt imorgon så blir det final även för pressning och plastning imorgon.

 

Fin dag med fint gräs
Det syns inte på bilden, men gräset svajade faktiskt bra i vinden idag.
Solen lyste bra under nästan hela dagen.
Blå fin himmel
Jag fick sällskap på slutet av något jag inte sett på länge, frilevande/utsläppta Mufflon.
Visst är de vackra, men de ska faktiskt inte springa fritt här….
Hoppas nu att morgondagens väder bli minst lika fint som dagens.