Vår sista grässväng för i år (?)

Idag var det pressning och plastning ute hos kunder på schemat. Frågan är om det var den sista grässvängen för oss i år? Det kan det ha varit, men man vet aldrig riktigt….. Det gick i alla fall bra och helt traditionsenligt så avslutades säsongen i mörker. 

 Säsongsavslutning

Även om jag välkomnar mer körning, så tycker jag att vi utgår från att detta våran säsongsavslutning för grässkörningen, vi har i alla fall inget mer planerat nu. Det känns som att det har varit en bra säsong och jag tycker att det var ett bra avslut med, även om vi blev lite försenade på grund av en trasa. Det har i alla fall pressats och plastats fint foder åt nötkreatur på mjölkgårdar idag, hoppas även att djuren som ska äta det tycker att det är fint foder. Dagen gick som sagt var bra, nästan för bra kändes det som ett tag. Jag hade räknat med att det skulle ta till åtminstone kvällen innan vi skulle bli klara. På eftermiddagen så insåg jag att det nog inte alls var fallet, vi skulle nog till och med bli klara innan mörkret. Den tanken kändes lite konstig, för i regel så brukar säsongens sista bal plastas i mörker och gärna inpå dem mindre timmarna. Jag behövde inte vänja mig vi tanken så länge, för en trasig kraftöverföringsaxel löste så att vi inte blev klara förens det var mörkt, dock inte inpå småtimmarna. Färdiga blev vi i alla fall och helt traditionsenligt i lampornas sken.

Här kommer bilder från dagen:

En kall morgon innebar varma kläder vid servningen.
Dagens första fält.
Som vanligt när jag och far kör gräs, så plastade jag. Här är mitt åk för dagen.
Bernt skötte strängningen
Årets sista skörd brukar det vara bra att ha en stor strängare, då slipper pressen försöka slå hastighetsrekord.
En underbart fin dag blev det.
Full fart i kofoderproduktionen.
Min utsikt för dagen. Jag i borde ha tvättat speglarna i morse, men missade tydligen det…
Bra med balar blev det.
Ett litet sidospår mitt upp i allt. Det där paraplyet ner i hörnet på kartongen, betyder det att det tål vatten eller att det är känsligt för vatten och måste skyddas? Jag tror jag vet, men kan inte låta bli att fundera lite på det ändå…
Omplockning av knivar enligt kunds önskemål
Med bara några timmar kvar så hände detta. Det var länge sedan vi råkade ut för detta…
Det fick bli att åka hem och ha lite kraftöverföringsaxel-verkstad.
Vi hade faktiskt ingen som passade direkt, utan fick kapa lite…
Ett litet tag senare var vi igång igen.
Den delen av axeln som gick sönder fick åka plastare…
Månen kom och gjorde oss sällskap…
och helt enligt tradition pressades sista balarna i mörker.

Det inlägget fick duga för idag, för snart ringer klockan och jag och far ska på utflykt. Det kan vara så att det blir en utflykt som vi inte kommer hem tomhänta ifrån, men vi får se….