Vinterparkeringar och farväl till en trotjänare

Med säsongen för fältarbete bakom oss så känns det nu bra och logiskt att vinterförvara maskinerna som inte används mer än på fälten. Man vill ju inte vinterförvara saker för tidigt ifall man ska ha dem igen, men nu känns det rätt så säkert att tvätta, serva och ställa undan dem.

Ännu ett avslut

Avslut är kanske inte alltid bra, men att få avslut på arbetsmoment brukar nog oftast vara positivt tänker jag. Nu håller vi i alla fall på ett ytterligare ett slags avslut på det här året, för nu tvättar, servar och vinterparker vi alla maskinerna som jobbat färdigt för i år. När det är gjort så är det inte många avslut kvar förens denna säsong är avslutad. Det känns inte riktigt färdigt förens alla maskiner är undanställa tycker jag. Jag mår i alla fall dåligt av att de står ute och är smutsiga. Ändå brukar det vara bra att inte ha för bråttom och ställa undan maskiner man kanske ska ha, för så fort man ställt undan dem så brukar det inte vara ”att man kanske ska ha dem” längre, då ska man ha dem. Nu känns det ändå verkligen som att vi inte ska ha dessa maskiner något mer i år och därför kan de tryggt vinterförvaras utan att behöva riskera att köras fram och smutsas ner igen. Egentligen skulle vi kanske ha börjat med detta lite tidigare, men vi har inte riktigt hunnit det än. Det har inte hunnit bli lugnt här än (det blir det nog aldrig…) och lite vabbning har dragit ner arbetsstyrkan litegrann, men nu är det på gång för fullt och kön betas av i väldans fart.

Välta ska vi nog definitivt inte göra mer förens i vår….
Så in med den i maskinhallen.
Nu sköter Caroline tvättandet.
I väntan på tvättid…
Plog-tvättkö

Farväl till en trotjänare

Så kom dagen då det var dags att skiljas från en av gårdens äldsta trotjänare, 68:an lämnade igår gården förmodligen utan att komma tillbaka. Den har nu gjort sitt här och är såld. Även om det bara är en traktor så känns det lite konstigt, den har ändå varit här sedan den var ny och det var en av de första traktorerna jag körde. Det har varit en väldigt bra traktor och den har tjänat nästan 14 000 timmar här, men nu var det dags för den att lämna plats åt något annat. Det är faktiskt inte första gången den säljs härifrån. Vi har sålt den förut, men köpt tillbaka den varje gång. Kommer inte ihåg helt säkert, men tror att detta är tredje eller fjärde gången vi säljer den. Den har helt enkelt fungerat för bra och varit för bra att ha för att vara utan, men nu var det nog sista gången den såldes härifrån. Skillnaden den här gången är att syftet var just att ersätta denna traktorn, vi får se om vi gör bort oss eller inte…

Tack för denna tiden i alla fall!

Våran John Deere 6800 redo för att lämna gården en sista gång.
Den har i alla fall snurrat ett varv på timräknaren, men inte nått riktigt till 14 000 timmar än…

Hoppas att det nya är bättre än det gamla!