Alla djur under tak

Nu har vi inte ett enda djur ute längre, idag fick kogrupperna som var sist ut komma in och det var inte en dag för tidigt. Regn och rusk förvandlar snabbt marken till lervälling där korna kor fram nu.

Alla kor inne

Undrar vad korna längtar mest till, att bli utsläppta på våren eller intagna på hösten. Hur som helst så verkar de lika peppade på båda delarna när det är dags, jag antar att de tycker att var sak har sin tid helt enkelt. Jag tror att jag själv föredrar betesläppet framför intaget, men är inte säkert, det är i alla fall i regel trevligare väder då än nu. Nu är i alla fall alla djur inne och det känns väldigt bra, det börjar både bli ont om mat och lite skitigt i hagarna nu. Torrt underlag och bra tillgång på fint foder gör nog att djuren kommer trivas mycket bättre inne nu än ute.

Väldigt motiverade kor, vi behövde inte tjata för att de skulle följa med hem.
I väntan på sin tur
Det blev snabbt lervälling i fållan.
Suddigt, men viss ser det trevligare ut här inne en dag som denna?
Kor på väg till sitt vinterboende
Hälften av djuren kördes och den andra hälften motades hem. För att ingen ko skulle ta ett eget initiativ och ta en avstickare så byggde vi en liten gata åt dem.
Vissa av damerna var så motiverade att flytta in så de sprang rakt förbi den som lockade med kraftfoder.
Alla djur inne, gräs buffé på foderbordet verkar gå hem.
Även torr halm verkade gå hem.
Nu kan de ligga inne och lyssna på regnet som smattrar.. om det regnade förstås.
Avslutar precis som de senaste inläggen med lite avelstjur tema. Idag fick våran lilla avelstjur ”Taxen” flytta in i samma avdelning som de andra två, men i en egen box. Han verkar helt ha glömt bort att han är minst och började kaxa direkt, tur för honom att det var ett foderbord emellan annars hade han nog snabbt blivit påmind om sin ringa storlek. Nu kan han lugnt få går där och tro att han är störst…

 

 

Som sagt var skönt nu att ha alla djur inne, nu kan höstrusket verkligen få komma.