Idag var en sån här dag….

Vilken fin dag det var idag! Det firade jag med att få jättepunka på grävmaskinen och dagen blev inte alls som planerat. Jag skulle ju bara…..

Jag skulle bara…

Det är så typiskt, så fort man yttrar eller tänker orden ”jag ska bara” så vet man egentligen att det inte alls är så det kommer bli.. Idag var inte alls ett undantag för det. Det har dykt upp ett litet akutjobb med grävmaskinen som jag ska göra imorgon, och med ett lite pressat tidschema så är det ju skönt om allt är klart och redo att för att åka när man ska iväg . Jag hade planerat att jag inte skulle stressa idag, utan se till så att allt var klart i god tid innan jag gick hem. Dagen skulle också sluta med ett digitalt möte, vilket jag tänkte ta i lugn och ro framför datorn när allt annat var klart. Någon högre makt ville inte alls som jag, utan såg till så att dagen blev både stressig och att mötet blev on-the-go i/utanför grävmaskinen. Innan jag skulle lasta grävmaskinen på trailern skulle jag bara ösa undan lite smet och när jag nästan var klart krängde jag av ena bandet, typiskt….

Jag skulle bara…..
Det var i alla fall avkrängt ordentligt tycker jag. Ska man göra saker ska man göra det ordentligt har jag alltid fått lära mig! Tur ändå att det var på en hyffsat trevlig plats, det hade kunnat vara mycket värre!

Bandkrängning

En annan typisk grej är att jag pratade med en granne igår och berättade att jag inte haft krängning sedan jag svetsade på urspårningsskydd. Det fick jag äta upp ganska så snart.. Det är inte alls en rolig grej med bandkrängning, men ingen katastrof. Det har tyvärr hänt mig några gånger och brukar vara olika svårt att lösa. Det beror ofta på hur man står… Idag stod jag ändå halvbra och det borde ha gått väldigt bra, men det gjorde det inte. Min bortförklaring är att jag var helt själv och saknade ögon på utsidan. Ser man bara vad man gör brukar det gå ganska så bra. Idag gick det väldigt bra först och med segervittring njöt jag av en snabblunch, Tyvärr så försvann segervittringen direkt efter lunch och det som då kändes som en quickfix blev uppförsbacke-deluxe. Problemet löstes ändå och jag kunde hoppa in i hytten precis lagom till mitt möte började, bra tajming ändå. Nu står i alla fall grävmaskinen på trailern och är redo för jobb imorgon eftermiddag, det blev bara lite senare än jag räknat med…

 

Ganska så direkt så var bandet halvt på igen, tyvärr så kan ju halvt på ibland vara längre ifrån än helt av….
Skotta rent så man ser vad man gör är inte så dumt.
Svårt att se riktigt vad som händer där ute när man sitter i maskinen….

 

Nära, men ändå så långt ifrån…
På plats till slut
Skön känsla att få spänna upp bandet igen.
Frisk och ute från geggan med båda banden där de ska vara, skönt!
Även om det blev några timmar senare än planerat, så blev den lastat och redo för flyttning imorgon.

Nu laddar vi inför en ny härlig dag imorgon med dräktighetsundersökning på schemat..