Nu flyr vi landet

Mörker, gegga och tråkiga dieselpriser… Nu har jag och Carro fått nog och flyr landet, i alla fall tillfälligt. Just nu sitter hela familjen på ett plan till varmare breddgrader. Datorn är självklart i flygplansläge, så detta blir publicerat senare….

Ingen semesterblogg

Jag vet att detta inte är någon semester eller reseblogg. Så ni ska absolut slippa se massa inlägg om sol och bad (tror jag). Jag har däremot med mig en hårdisk full med bilder och grejor jag inte skrivit om än. Så helt blogglöst ska det ändå inte bli, men lite glest mellan inläggen och det blir nog inte så mycket dagsfärska aktiviteter från vad som händer hemma på ett tag. Hoppas det inte gör något!?

Hejdå gårdsplanen. Här är sista bilden från jobbet innan vi reste. 

 

Konstigt läge

Världen befinner sig ju fortfarande i ett litet konstigt/ovant läge (på flera sätt, men menar nu coviden) som vi kanske aldrig kommer ur och behöver vänja oss helt vid. I ärlighetens namn så hade jag inte alls räknat med att vi skulle ge oss ut på resa, men nu blev det så. När man har det yrke som vi har så är det ju inte alltid det passar bra att ge sig iväg så här, men nu lyckades vi hitta ett bra tillfälle och när vi bokade så verkade coviden hyffsat lugnt. Därför så sitter vi nu här på väg till värmen i denna flygande korv munskyddsbeklädda. Jag har själv varit skeptiskt till det här med att ge sig ut i världen nu, men ska vi få någon riktigt semester ihop med barnen och vila upp oss så är det detta här som gäller.

Redo för avgång! Kolla man noga på mitt vänstra öga så har jag lyckats klä mig med en blåtira lagom till resan…
Väskan redo! snygg va!? Den är ändå från Australien och var den dyraste prylen vi fick med oss därifrån.
Bild från korven

Riktigt semester

Ja, semester kan ju se ut på många olika sätt och jag är nog inte bäst på att ha semester. Det blir ofta en liten blandning på att jobba och vara ledig. Nu blir det en helt annan sak, det är mycket längre till jobbet och det går inte bara att tjuvjobba en liten stund. Jag har ändå lite grejor jag måste greja med, men dessa borde gå fin fint att göra härifrån, hoppas det i alla fall. Det är hursomhelst första gången på 7 år jag och min fru sitter på samma plan ihop. Sist var när vi kom hem från vår jobb- och semesterkombo i Australien.

Här kan vi nog ha en riktigt semester.

Nu är vi framme

Barnen vaknade till liv och min korta stund som lugn småbarnsförälder på ett flygplan tog ganska snabbt slut, så jag får fortsätta nu. Efter en lagom lång resdag så har vi nu kommit fram, ätit och den yngre halvan av vårat gäng har somnat. Snart somnar nog jag också… Nu börjar vilan på riktigt!

Här ska det nog gå att sitta och vila när barnen sover.

Förresten så är det på Gran Canaria vi nu har landat och ska avnjuta två veckors semester.