Semesterblogg

Bom och pang så har redan halva semestern gått, tiden står som tur är inte stilla. Detta är ju som sagt var ingen semesterblogg, men just idag får det vara det. Även om jag är bortrest så finns det massa roliga lantbruksgrejor att skriva om, men just nu orkar inte min semesterhjärna ställa om. Det får helt enkelt bli en semesterblogg idag. 

Nöjd med vädret

Jag har faktiskt ingen aning om vad lantbrukarna här på ön vill ha för väder nu, men jag som turist är i alla fall nöjd med vädret. Det är intressant det där med väder, det beror helt på vilka ögon man ser med vilket väder man vill ha. Jag pratade med några senast idag som var helnöjda med årets varma sommar vi hade hemma i Sverige, som växtodlare höll jag inte alls med, men som badande småbarnsförälder höll jag med. Det var alldeles för varmt för grödorna (inte vallen), men lagom för att bada. Intressant….. Hur som helst så tittar jag nu med mina turist ögon och tycker att vi har bra väder. Det är straxt över 20 grader varmt och soligt för det mesta, när solen gömmer sig och det blåser blir det lite kallt, men lagom när man tagit på sig en tröja blir det varmt igen.

Undrar vad lokalbefolkningen vill ha för väder egentligen. Jag misstänker ändå att de som säljer badleksaker vill ha bra badväder för turister.
Jag själv (här liggandes)tänker i alla fall inte klaga på vädret.
Det är i alla fall tillräckligt varmt för att kunna gå barfota.

Lugn och ro

Vårat huvudmål på den här resan är inte att äventyra runt, utan att få umgås allihopa i lugn och ro. Det där med lugn och ro ska man kanske ta med en nypa salt, för barnen gillar lugn och ro mindre än att borsta tänderna. Lugn och ro med fokus på att umgås utan externa störningar kanske är mer rätt sett att se på det. Barnen glömde även att ställa om sina väckarklockor till ”semesterläge” och vaknar fortfarande mellan 04:00 och 06:00 på morgnarna… Vi slipper alltså sovmorgnar helt och det är egentligen skönt för då slipper vi den värsta trafiken på frukostbuffén. Målet med att umgås går i alla fall väldigt bra.

Typiskt bild på lugn och ro vi polen. Vi råkar att ha en liten vattenrutschkana i ena polen som hjälper oss att hålla igång.
Ett av dagens besök i lekparken.
När man väntar på att tina upp lite för att bada mer, så blir det faktiskt lite lugnare stunder på riktigt även för mig och Carro.

Stranden, polen och lekparken.

Det är de tre platserna vi rör oss emellan när vi inte äter eller sover. Som sagt var inga större äventyr, men med aktiva barn kan detta räcka som äventyr. Det är full fart i de små benen förutom när de sover och det är fullt upp med att passa dem. Jag tycker att det är underbart, ena stunden gräver vi på stranden, några minuter senare är det full fart i lekparken och sen kan man öva på att hoppa i polen. Jag vet inte vad som är favoritstället, det beror helt enkelt på vilket mode man är i.

Vi råkar att ha en lekplats bara några meter från vårat hotellrum. Inte så tokigt alls.
Promenader längs stranden är också en trevlig aktivitet.

Förundrad förälder…

Denna resa får mig även att undra lite… Det brukar faktiskt snurra en hel del tankar i mitt huvud och det gör det nu med och en av tankarna som nu snurrar i mitt huvud är det här med ansvar för sina barn. Jag hoppas att jag inte låter som någon besserwisser-pappa nu, men vart är vissa föräldrars ansvar över sina barn? Det är väl ändå det dyrbaraste vi har? Därför blir jag förundrad över att vissa föräldrar helt släpper ansvaret tex så fort de fått på barnen armpuffar vid polen. Då är helt plötsligt det viktigaste att man ska hämta en grogg/öl, lyssna på ljudbok och sola ryggen, badvakten och alla andra får ansvaret över barnet som härjar fritt i alla polerna långt utanför föräldrarnas radar …. konstigt tycker i alla fall jag… Tur att de flesta ändå tar ansvar för sina egna barn!

Här har ni en högst ansvarsfull förälder som hämtar glass åt sina barn.

Vi har det bra

Vi har det som sagt var väldigt bra! De enda problemen jag egentligen kan hitta är att jag konstant mätt och går runt i paltkomma hela dagarna. Det är nog även troligtvis ont om mat med svenskt ursprung här, jag tror inte ens att kaffet är svenskt… Förutom dessa små problem så är allt väldigt bra! Jag har nu till och med tid och ro att läsa en bok, det var faktiskt länge sedan jag hade det. Jag började alldeles nyss och ska nu se om jag hinner läsa färdigt innan det är dags att sova.

 

En lagom kvällsaktivitet för mig och Carro är fia med knuff. Hemma i Sverige förlorar jag alltid, men här har det vänt lite och jag har börjat vinna.. Först trodde jag att det var för att jag var tvungen att ha vikarierande gula pjäser i avsaknad av blåa, men när dessa återfanns så slutade jag inte vinna. Mina spelgudar bor helt enkelt på Gran Canaria…
Det är inte svårt att vara mätt här. Även om det inte är svenskt ursprung på det jag stoppar i mig så är det väldigt gott. Det här är min typiska semester-frukosttallrik, i vanliga fall äter jag knappt så här mycket frukost , fika och lunch ihop…

 

Hoppas ni har det bra där hemma i Sverige, nästa gång skriver jag om något annat!