Hemma igen

Sådär, nu är två veckors semester avklarad och vi är tillbaka på hemmaplan igen. Som vanligt är det minst lika skönt att komma hem som det är att ge sig av.

Blandat läge

Att ge sig av på semester brukar i vanliga fall ge blandade känslor, men nu var mer än vanligt. Det är ju minst sagt ett speciellt läge i vår värld och nu är det inte helt överraskande på väg åt fel håll igen. Mycket händer och det går snabbt i svängarna helt klart. Nu har jag i alla fall klarat av en fantastisk semester ihop med familjen och det tänker jag inte skämmas över, men visst är det mycket tankar som snurrar i huvudet ändå. Det var hur som helst mycket mer fokus och energi på att stoppa/minska smittspridningen på Gran Canaria och under resandet än det är hemma i Sverige. Det kändes faktiskt ganska så tryggt. Ett bra tecken på att det på något sätt måste fungera är att vi nu ätit buffé till frukost, lunch och middag med fullt med barn överallt och ingen av oss har på något sätt blivit sjuka, inte ens lite magsjuka har drabbat oss. Hoppas nu att vi nu inte blivit en smittohärd som tagit med oss något hem, vi håller oss i all fall undan från andra och har tagit prov.

 

Det första vi gjorde idag var att åka och testa oss. Ingen av oss känner oss sjuka på något sätt, men man vet ju aldrig med Coviden….

Inget fysiskt vilohem

Helt ärligt så blev semestern inte riktigt som jag hade räknat med. Jag hade tänkt att det skulle vara rena rama återhämtningen och att jag till och med skulle ha svårt att somna på kvällarna, så blev det inte riktigt. Efter att ha hållit igång med barnen hela dagarna så somnade jag själv inte så mycket senare än barnen de flesta kvällarna. Varken jag eller Carro hade någon överskottsenergi på kvällarna. Däremot så blev semestern precis som vi ville ha den med mycket tid tillsammans med varandra och barnen. Det kan ju bli lite mindre med kvalitetstid ihop under vissa perioder på en lantbrukares år, så det är väldigt härligt att försöka ta igen lite så här! Så även om det inte var något fysiskt vilohem, så är själen helt full med energi nu! Jag får väl vila upp mig fysiskt nu helt enkelt….

Hjälpa och vakta hel-vilda barn i en lekpark är mer som ett träningspass (både psykiskt och fysiskt) än återhämtningsstund.

Väl hemma igen….

så var det skönt att mötas av riktigt vinterväder, ont med snö men minusgrader. Det tycker jag var ett helt klart trevligare välkomnande än regn och gegga! Men visst var det lite kontraster från att gå barfota i badkläder till långkalsonger och tjocka byxor…

Det var en ren fröjd att skrapa rutan på bilen när vi landade i natt. Skönt med vinter!!
Något annat som var riktigt trevlig med att var hemma var en kopp riktigt kaffe! Det går naturligtvis att lösa även när man är iväg, men det klarade inte jag.
Nu ikväll så började vi även att kompensera för allt utländskt kött vi nu ätit. Det gjorde vi genom att grilla härproducerat kött.

 

Bild från sista dagen på semestern. Underbart med trevliga minnen.

 

 

Sådär, nu är det färdigt med semesterbloggande och nu får det bli lantbruksblogg igen. Imorgon börjar jag jobba igen, hoppas jag kommer ihåg hur man gör…..