Uppdrag, besök och städning

Vardagen flyter på i en ryslig fart tycker jag, det händer grejor hela tiden. En grej som ändå är säker är att dagarna sällan är likadana och bjuder på stora variationer. Den här veckan har inte varit något undantag, den har än så länge innehållit bland annat resa till Stockholm, besök av Katrineholms ordförande i kommunstyrelsen ihop med kommunikationschefen och städning efter året. Den äldre delen av företaget har även tagit sig en väldigt välförtjänt semester.

Stockholmsbesöket

Efter måndag förmiddags rutinarbete med djuren i den minst sagt friska luften, så bar det av mot huvudstaden på uppdrag. Sedan i våras så har jag fått det otroligt hedersamma förtroendet att vara en av fyra i LRF Ungdomens riksvalberedning. Det var dags för vårat första fysiska möte och att sätta fart på riktigt med vårat arbete. Det gjorde vi i samband med Strategiskt forum, en konferens för förtroendevalda från hela Sverige. Eftersom att det var första gången vi sågs fysiskt så började vi självklart med en liten kickoff och teambuilding på måndagskvällen. Hela tillställningen var trevlig och givande och jag kom hem i gårkväll som en trött, men visare människa.

Måndagsmorgonen började i en kall lagård och avslutades på en pub i Stockholm. det är en viss tjusning med kontraster i vardagen.
Fullspäckat schema på onsdagen.

Finbesöket

I dag hade vi den fina möjligheten att få presentera vårat företag för Johan Söderberg (S) som sedan i somras är ordförande i kommunstyrelsen i Katrineholm samt Pascal Tshibanda som är kommunikationschef i Katrineholms kommun. Det här är något som jag tycker är väldigt roligt, men också lite nervöst. Roligt tycker jag mest att det är för att vi som lantbrukare faktiskt blir sedda som företagare. Det är faktiskt inte alltid vi blir det, utan jag upplever att man ser oss som någon självklarhet som bara gör det lantbrukare gjort i alla tider. Man glömmer nog tyvärr lätt bort att vi är just företagare och stora tillgångar för samhället på flera sätt både ekonomiskt och miljömässigt, hoppas att fler och fler inser det. Nervöst var det på grund av den enkla anledningen att man ju inte vill göra bort sig, risken är ju då att man gör bort branschen och inte bara sitt eget företag. Hoppas jag inte gjorde bort någon… Jag hoppas att vi kan bli sedda som en lösning och inte ett problem, att vi idag fick den här chansen hoppas jag bidrog till det. Det var hur som helst ett trevligt möte och får jag gissa så tror jag att det gav en bra bild och ett bra intryck på ett exempel av lantbruksföretag. Vi fokuserad mest på växtodlingen i vår presentation

Finbesöket. Johan till vänster, Pascal till häger och min fru i mitten.

Städning

Lugnare luckor just nu fylls med eftersäsongsarbete och för tillfället har det handlat mest om städning, det har städats i verkstaden och ute runt fälten. Under säsong så hinns ju tyvärr inte alltid allt med som man önskar, man skjuter lätt på vissa saker. En sådan typiskt sak tycker jag är verkstaden, när allting rullar för fullt så handlar det mest om att laga saker som är akut för att komma igång så fort som möjligt. Jag ska ärligt säga att jag då är dålig på att prioritera städningen… Verktygen hamnar ofta på nästan rätt plats, men trasiga delar hamnar på hög.. Vissa ska kastas och andra lagas, men de hamnar ändå på hög för stunden. Nu är det ändå tid att städa undan dessa högar, för snart är det dags för nya. Vädret har även inneburit att det är bra förutsättningar att städa de fältkanter vi inte städat än. Det har handlat om städning med kedjeröjaren.

Städning av delar. Vissa är bra att spara och andra ska bara kastas. Knutarna är typiskt bra att spara, en del av en bakaxel till en fendt är mer tveksam om den kommer fylla någon framtida funktion mer än att negativa minnen.
Ett helt klart trasig rör till en kraftöverföringsaxel. Borde legat i skroten för längesedan.
En hög med saker som ska lagas inför nästa säsong.
Städning runt fälten.
Carl och Ilsbon gör jobbet.
Framåt

 

Bakåt. Lite bättre blir det i alla fall.