Bättre sent än aldrig

Ja, i de allra flesta fall så brukar det vara så. Inte alltid, men helt klart oftast. Frågorna är bara varför det blir sent och vad som är sent.. Jag tror jag har svaren i det här fallet som handlar om att sota flispannan till torken.

Svar nummer ett

Det blir nog det pinsamma svaret att det har glömts bort litegrann helt enkelt. Det är många bollar i luften just nu och innan de landar så ängar man helt klart en del tankeverksamhet åt dem, naturligt hoppas jag. Då ibland så glömmer man saker, det hoppas jag också är naturligt. Det har kommits ihåg helt klart, men bara när man inte haft tid att göra det, så fort det har funnits tid så har det glömts bort. Typiskt o-bra, men som tur var ingen katastrof. Jag tror inte någon skada har skett och snart är det färdigt.

Svar nummer två

Den här är lite klurigare att svar på tycker jag, för vad är sent? I vissa fall är det tydligt, men kanske inte riktigt i detta fall. Att det var sent nu, det tycker jag nog, men frågan är när det blev sent. Det är ju ca 2,5-3 månader sedan den stängdes av för i år så lite tidigare skulle det nog ha kunnat göras. En månad efter säsongavstängning kanske är mer lagom i tid? Nu blev det i alla fall inte så, utan idag och imorgon är de magiska datumen för det. Nu är alltså sent, men absolut tidigare än aldrig..

Städning pågår innan det blir alldeles för sent.

Sota pannan

och städa pannrummet är alltså på schemat just nu och det är väldigt skönt att det är igång och snart färdigt. Det blir ytterligare en sak att dra ett sträck över. Det här är faktiskt första gången jag är med och sotar en panna, så detta är en för mig helt ny arbetsuppgift. Bra att få prova på det med, varierande arbetsuppgifter är en del av tjusningen med det här yrket enligt mig. Det var även bra för kroppen att krypa runt lite i pannan och stretcha lite muskler som jag glömt bort fanns. Förutom sotning och städning så ska även rökgasreningen skiljas från pannan på något sätt så att inte fukt letar sig in i pannan den vägen. Detta var något jag ansåg inte skulle vara helt enkelt med tanke på hur konstruktionen ser, men det löste sig väldigt enkelt. Först var jag på väg att krångla till det lite, men till slut blev det snabbt och smidigt. Kanske inte den snyggaste lösningen, men förhoppningsvis en bra fungerande lösning.

Nu kan man undra vad Carl tittar på där inne, svaret kommer på nästa bild.
En Mattias som lyckats ta sig hela vägen in i pannan för att göra fint.

 

En gulsvart plywood och lite isolering borde stoppa vattnet från att kondenseras in i pannan och vi slipper rost. Skivan hindrar egentligen bra ullen från att ramla ner.
Avslutar med en härlig bild på total isgata från igår. Nu har isen smällt bort, men det har varit bra halt nu några dagar.