Snöplogningspremiär

Så kom det äntligen snö här! Medans vissa kräks på snön så älskar jag den. Mörkret blir ljusare och det blir möjlighet till vinterlek, hur bra är inte det?! Sen får man ploga lite med, och det är också bra så att man inte blir alltför ringrostig när/om man kastar sig in i den branschen igen…

Snöfall

Säsongens enligt mig första riktiga snöfall har nu träffat oss här och även om det verkar som att den snart kommer smälta och regna bort, så passar jag på att njuta. För jag gillar fortfarande snö och allt det positiva den för med sig, för mig överväger det positiva det negativa, men jag förstår att det inte är så för alla.. Den kan ju stöka till en del också helt klart, och innebära en hel del oönskat extra arbete. Jag antar att det är som vanligt att i lagom mängd är det bra, för mycket är aldrig bra…

Ett fint vitt täcke lyser helt klart upp i vintermörkret tycker jag. Sen smälter även de plastade balarna in bättre när det är lite vitt runt omkring.
Det var inte alls otrevligt att spendera en stund i skogen idag när ny härlig snö ramlat ner.

Snöplogning

Snöplogningspremiär bjöd även dagen på, inte så dumt att köra bort rosten på både grejorna och sig själv. Nu har vi inte så mycket att ploga, så det blev inte ett så allvarligt pass att man nog kan påstå att vi fick bort rosten… Men vi fick i alla fall prova grejorna (och mig) och det är ju inte så dumt. Den enda plogningen vi har är den på gården och till några hyresgäster, men den är nog så viktigt ändå och tar ändå ett litet tag. Med tjälade vägar och lös snö som inte satt fast gick dagens plogning fort och smidigt, jag tror även att resultatet blev ok.

Tillräckligt med snö för att ploga föll helt klart idag.
720:in och Holms-bladet redo för tjänst.
Skönt med hyffsat fräscha grejor, det gör att det går undan. Sådana här moment som ”tillkommer” i vardagen är ju bra om de inte tar för lång tid. Nu var det ju ingen hemlighet att det skulle snöa, men ibland kommer det plötsligt och då är det bra om det inte förstör alltför mycket av planeringen.
Fint blir det efter också. Bra med lite snö kvar så att pulkorna går lätt att dra.
Det ser lite hemtrevligt ut när det är nyplogat på något sätt. Synd bara att klanten som körde (jag) var på gräsmattorna lite…
Vägen ner till mig är en sommarväg och plogas ej, här måste det gå bra att dra pulkor. Sen så har jag tröttnat på att återställa gräsmattorna på våren, vårat snöblad är lite för brett för att ta sig fram här utan att stöta emot..

 

Nu ska jag se om jag hinner träffa soffan något innan det är dags att gå o sova. Det är konstigt även dessa dagar som ska vara lite lugna verkar bli intensiva och fartfyllda….