Så här lastar vi strömaskinen

Idag tänkte jag bara dela med mig av en liten film på när jag lastar halm i våran strömaskin. Det finns nog kanske lite olika sätt att göra detta på, men så här gör vi. Inte alls så krångligt, bara i med balen och sen bort med snörena utan att någon ska komma till skada

Som ni kanske ser så har vi alla balar ligger åt ”fel” håll mot hur vi normalt hanterar dem. Det är för att snörena ska gå lätt och snabbt att ta bort. När vi kör fram halm inför ströning så välter vi helt enkelt balarna. Vi har även olika färg på över- och undergarn för att vi lätt ska se vilken sida vi ska sköra snörena på. Skär man på den sidan knutarna är på (övergarnets sida) så fastnar de lätt och man får kämpa onödigt mycket för att få bort dem. Det här är en av anledningarna till att vi kör fyrkantsbalar, det är väldigt svårt att få till det här lika effektivt och utan spill med rundbalar tycker jag.

Ni ser säkert med att jag ser ut som någon slags rymdmänniska och det är inte för att jag leker astronaut. Det är för att jag är känslig för damm och istället för att gå runt och må dåligt i några dagar har jag helt enkelt en friskluftsmask på mig.

Vi drömmer lite om en rälshängd strömaskin, men så här ser det ut just nu.