Måndag igen

Så var det måndag igen och en helt ny oförstörd vecka ligger framför oss, hur underbart är inte det? Jag gillar alla veckans dagar och var dag har sin tjusning. Nu är bara frågan vad denna vecka har att erbjuda, en hel del som vanligt om jag får gissa. 

Smetig vardag

Jag börjar i sann gammal lantbrukaranda med att gnälla på vädret.. Eller egentligen kanske inte vädret, men vad vädret orsakar. Efter att ha haft fin vit snö legat (även om det var lite) och minusgrader så har nu all snö smällt bort. Smet o klet kom som på en beställning. Jag ska väl ändå inte gnälla för om man bortser från smeten o kleten på marken så var det en väldigt fin dag. Jag skulle ändå vilja önska mig lite januari väder i form av minusgrader och snö. Men nu skulle jag vilja vara kräsen och önska att det är plusgrader några dagar, för vi har nämligen en värmekabel i en av våra vattenledningar som börjat småläcka. Det fungerar just nu, men kan lägga av när som helst. Den väntar på elektriker och fram tills att vi vet att den är 100% igen skulle det vara skönt utan för många minusgrader. Det blir så mycket extra jobb om vattenledningar fryser….

Sånna här dagar skulle egentligen inte vara helt fel…

Sysslorna rullar vidare

I rent praktiskt arbete så händer inte så mycket jätteexklusivt just nu, alla sysslor rullar mest på. Det är maskinservice, röjning i hagarna, städning och djurskötsel som stå mest på schemat och även en hel del verksamhetsplaneringen. Vad vi gör för stunden beror lite på vädret, är det bra väder för att vara inne så är vi inne, är det bra väder för att vara ute så är vi ute. Skönt att kunna ha möjligheten att kunna anpassa sig litegrann efter vad som passar bäst.

 

Röjningen av hagar och utmed staket fortsätter.

Kul med ett bra resultat!
Djurskötseln rullar på. Här skriver Carro upp rekryteringskvigor. Foto: Christin Larsson
Skogskärran ska nu få sig en ordentlig uppgradering så den fick sig en liten snabbtvätt idag. Nu står den i verkstaden och väntar på delar.
Man kan inte klaga på utsikten ifrån dagens röjning av hage. Synd bara att det står lite vatten på några ställen, det förstör bilden lite…

Så rullar det liksom på just nu, men det händer saker som sticker ut också som tex:

Jag har fått min tredje dos Covid-vaccin. Det hände i lördags och förutom en öm arm har jag klarat mig helt från biverkningar, skönt.

Vi har beställt solceller som kommer att monteras nu i vår, spännande investering som inte borde vara olönsam.

Christin ska imorgon operera ett knä om inget konstigt händer. En viktigt service av kroppen som gör att hon kommer vara borta från jobb ett tag, men kommer komma tillbaka sen uppgraderad med hörhoppningsvis ett bättre knä.

Nu ska jag avsluta detta inlägg med att erkänna att jag nu börjar längta efter växtodlingssäsong ordentligt. Hoppas nu att alla får en bra vecka med precis så mycket innehåll man vill!!