Lite verkstad också

Ibland känns det som att det inte händer något fast man jobbar… konstigt för det händer ju faktiskt saker helt klart, men kanske inte med så kanontydligt och snabbt resultat som andra moment. Då är det tur att man har en verkstad full med arbete man kan gå till för att ”få något gjort” och känna sig lite produktiv. Det är en skön känsla för själen att tydligt se saker hända. 

Verkstaden

Att det alltid finns något som av någon anledning behöver vara i verkstaden är ju inte så konstigt. Det finns alltid något som ska servas, lagas, byggas eller byggas om. Det är lite tur det för jag gillar att vara i verkstaden och greja, det är någon slags harmoni för min hjärna att få vara där. Till och med när det är lite stressigt och bråttom så trivs min själ i verkstaden. Just nu har vi ingenting som direkt brinner och måste släckas även om det självklart ska igång så fort som möjligt. Det som står inne i verkstaden är våran gamla skogskärra som nu ska moderniseras litegrann.

Idag var det både mycket snack och mycket verkstad.

 

Huvudprojektet

Skogskärran är alltså huvudprojektet som nu står i verkstaden och det som ska göras är att vi monterar dit ett elstyrt ventilpaket istället för det gamla helhydrauliska. Det känns som ett vettig grej att lägga lite resurser på för att få till en trevligare skogskärra att använda på många sätt. Det är däremot lite klurigt ska jag ärligt erkänna, mycket klurigare än jag först tänkt mig. Så är det inte helt sällan att det är faktiskt, jag har en tydlig bild innan jag drar igång med något på hur det ska göras och hur det ska bli. Sen när det väl drar igång så märker man att det inte blir lika klockrent som man tänkt sig och det kan finnas andra som har andra förslag  på hur det ska göras. Det här projektet är inget undantag och jag har redan varit övertygad om två olika sätt att göra det på innan det landade i ett tredje sätt. Nu har ändå jag och farsan i samråd kommit överens om hur det ska göras, så nu borde det kunna bli bra. Det som har varit lite klurigt är hur och var ventilpaketet ska placeras. Nu har vi ändå landat i en lösning som absolut inte är enklast, men det är nog den allra bästa lösningen. Vi får se när det blir klart helt enkelt…

Här är det nya ventilpaketet.
Det klurigaste har varit var ventilpaketet ska placeras. Det finns många bra ställen, men nu har vi bestämt oss för att sätta det mellan kran och framstam (i det inringade området). Blir det bra tror ni??
Ventilpaketet kommer sitta helt instängt i en skyddande låda. VI har valt att sedan ha korta slangar inuti lådan som tar sig ut med hjälp av skottgenomgångar. Då kommer framtida slangbyten att underlättas samt paketet skyddas lite extra från dragande hydraulslangar.

mer om detta när det har kommit längre…

Små sidoprojekt

Sen finns det ju alltid lite andra projekt som ska göras vid sidan av ett huvudprojekt. Idag var ett litet sidoprojekt att montera dit ledrampen som ska sitta på Holländaren. Allting var ju redan färdigt och det satt en ledramp modell dålig på, men idag fick vi hem den som ska sitta där på riktigt. Ska den ledrampen inte riskera att ligga i verkstaden en väldigt lång tid i väntan på att hamna där den ska så var det lika bra att sätta dit den på en gång. Att den annars skulle ligga i verkstaden även om några månader är inte helt otroligt. Så typiskt bra sidoprojekt att hoppa emellan med. Nu kan jag dra ett sträck över det och anse att projekt ”bättre lyse till Holländaren” är avklarat.

Bort med den provisoriska ledrampen. Skönt att det finns smida lösningar med magnetfötter så att man kan fuska lite tills rätt lösning är på plats.
Magnetfötterna är löjligt smidiga att använda..
Nästan klart
Innan den rätta ledrampen
med rätt ledramp. Det är alltid svårt att fånga lyse på bild, men att det blev bättre syns i alla fall.

 

Iväg med några djur

Idag var det även dags att säga hejdå till ett gäng utslagskor och kvigor som fick åka till slakteriet.

Lugna och trevliga lastningar ska det vara.
Här har vi återigen en bild på när jag (till vänster i bild) är arbete, tur det så att det syns att jag med jobbar lite…. Foto: Jan Larsson