Varför hade jag inte den där på från början?

Ibland jobbar man ju på och tycker att allt går väldigt bra, vilket det kanske gör också, men så kommer man på något och vips så går det bättre! Så var det idag, när frontvikten på vältekipaget byttes ut mot stengrepen.

Bättre lösning

När vi vältar så är det ju tyvärr inte alla stenar som trycks ner. En del stenar envisas med att ligga kvar i ytan och utgöra framtida risk att skapa jätteproblem. Dessa stenar plockar vi helt gammalmodigt upp och lägger på vältens stenlådor, det är i alla fall så vi har gjort fram tills nu. Nu har vi gjort ändringar och förbättrat proceduren, det är ingen hitech-lösning med häftig teknik, utan en enkel förbättring helt enkelt. Jag måste tyvärr fortfarande plocka stenarna för hand, men det går smidigare! Skönt att bryta gamla mönster till det bättre! Jag vet att många i världen redan har gjort på detta sätt länge och nu har vi tagit efter med stengrep i frontlyften.

Hejdå frontvikt…
och hej stengrepen.

Hur kom lösningen fram då?

Ja, då kan man ju undra vad som fick oss att byta gamla mönster? Det var idag när jag satt och vältade samtidigt som jag pratade med farsan i telefon. Jag råkade då ut för några stora stenar och sa ”De där stenarna orkar jag aldrig lyfta upp på välten, dem får du köra runt med tröskan. Jag skulle haft stengrepen fram, då hade jag bara kunna rullat på dem där”. Då frågade vi båda samtidigt rakt ut varför jag inte hade det? Vi har ju grejer för det ju! Det var bara att kroka loss välten och åka hem och byta bort frontvikten mot stengrepen. Konstig att jag inte tänkt på det tidigare, detta var en mycket bra lösning!

Stenlådorna på välten är inte helt optimala när man ska lägga upp tunga stenar. De måste dessutom tömmas om välten ska fällas ihop..
Det är betydligt lättare att lasta stengrepen med sten.
Stengrepen behöver inte heller tömmas när man gör en kort flytt mellan fält. Då kan man lägga stenarna där man vill ha dem istället för där man måste lägga dem..
Allting passade väldigt bra med adapter och hydraulisk toppstång. Tyvärr hade just denna topstången för kort slaglängd som inte räckte till för att tippa stengrepen tillräckligt så att stenarna ramlade ur..
Smyger in en bild på 724:ans 3000 timmars jubileum. Grattis till den!!

Skönt som sagt var med förbättringar när man jobbar. Det gillar jag!!