En liten lägesrapport

Fint väder på dagarna och det är mycket på gång, så jag tänker att jag avlägger en liten väldigt kort rapport om vad som händer. Jag själv har fullt fokus på att välta, men alla andra sliter på annat håll…

 

Mina morgnar just nu består av tankning och service av vältekipaget i väntan på att vetefälten ska värmas upp tillräckligt för att vi ska våga välta.

Sprutan är redo

Ett av våra viktigaste redskap har nu fått komma fram från vinterförvaringen. Växtskyddssprutan har nu tagits fram, servats, provkörts och lagats. Sprutan är Jannes skötebarn och den har han bra koll på, så nu är den helt redo för kommande säsong med växtskydd.

På sin påfyllnadsplats inför provkörning.

Fokus på att göra hagarna klara

Det grönskar i hagarna och betessläppet närmar sig. Då gäller det bara att se till så att det finns några hagar att släppa ut djuren i. Staketen ska vara hela, strömmen ska fungera och det ska finnas vatten. Detta är vad Janne, Carl och Carro grejar med medans jag vältar. Om jag inte är helt ute och cyklar så är nu två hagar färdiga och redo för djur. Däremot så kommer det dröja ca en vecka innan det blir djur i dem.

Vattenbaljorna samlas in efter vintern….. Foto: Carro
Vatten- och mineralbaljor tvättas av ordentligt så att de är fräscha efter vintern. Foto: Carro

Sjukskriven

Christin (min mor) har inte varit med så mycket här nu på ett tag och det finns kanske de som undrar var hon har tagit vägen… Hon har absolut inte försvunnit på något sätt, men har sedan i januari varit sjukskriven eftersom att hon då bytte knäled. Nu är hon däremot snart på banan igen och även om hon inte jobbar något så rör hon sig ändå runt på gården nu. Snart är vi full styrka igen!

Nu kan man ibland se Christin gå runt på gården. Det verkar helt klart ha varit en lyckad operation.

Går allt som det ska blir vetet färdigvältat imorgon…..