Traktorbesök på förskolan

Idag har vi gjort något lite annorlunda, men väldigt roligt! Vi var på besök på en förskola (det som förr hette dagis) med två traktorer så att alla barn fick chansen att se en traktor på nära håll och provsitta. 

Väldigt roligt!

Jag skulle nog kunna skriva en massa om hur bra jag tycker denna typen av aktiviteter är och varför, men jag struntar nog i det nu. Jag kan i alla fall skriva att jag tycker att det var väldigt roligt att få se alla glada barn som gärna ville prova att sitta i en traktor. För många var det förstås inte första gången, men alla verkade ändå tycka att det var kul. En bra förmiddag helt enkelt och jag är glad att vi fick frågan om vi ville göra detta. Det var samma förskola som mina och Carros barn går på, så det var smidigt att ta sig dit. Hoppas verkligen att alla fick sig en bra upplevelse, det fick i alla fall jag!

Dagens laguppställning- 936:an och 724:an.
Det blev ett besök på förskolans parkering.
Man och fru Larsson av den yngre generationen (jag och min fru) körde varsin traktor. Med var även Christin som tog detta kort.

 

Där fick alla barnen provsitta båda traktorerna. Hoppas det gav mersmak!! OBS här på bilden är vårat egna barn.
Hemfärd efter va jag verkligen hoppas var ett lyckat besök!
Lantmännen var med och sponsrade med reflexer och kepsar till alla barnen, tack för det. Dessa kepsar är ju lite av en klassiker, himla tur att de finns i barnstorlek. Här på bilden har jag hunnit smutsa ner mig, så där smutsig var jag inte när vi hälsade på på förskolan.

Hjulbyte

Väl hemma igen så stod hjulbyte på mitt schema. Nästa fältjobb som görs i de växande grödorna kommer förhoppningsvis inte behöva hjälp med bärigheten, utan målet ska då vara att köra ner så lite som möjligt. Därför så åkte idag radodlingshjulen på på 724:an och sprutan. Nu är vi redo för att skydda och mata grödorna. Redan i morgon är planen att 724:an ska få ge sig ut i fält, då ska vi ge rapsen en skvätt kväve igen.

Hjulbyte från breda till smala.
Samma sak för sprutan.
Nu står sprutan redo med smala hjulen.
Samtidigt som 724:an står redo för att ge sig ut med gödning igen.

 

Så idag var en riktig kanondag tycker jag! Måste även tilläga att jag är imponerad av barnen som var väldigt försiktiga mot traktorns alla spakar och reglage. Det var väldigt ont om slitande och dragande i allting, vilket var väldigt skönt!