Det där var inte en rot….

På mitt schema för dagen stod grävning av elkabel. Solcellerna som ska upp på taken börjar nu att närma sig, så det är lika bra att se till så att kabeln kommer på plats nu. Synd bara att det redan ligger kablar i marken som är alldeles för lätta att hitta med skopan….

Avgrävning

Ja, det är ju typiskt att har man inte jobb så skaffar man sig jobb… Den här gången så skapade jag lite jobb åt någon annan, en elektriker fick idag hastigt byta arbetsuppgift när jag attackerade en inomgårdskabel med grävmaskinen. Typiskt obra!! Den här typen av grejor som händer på grund av något jag själv råkar göra och därigenom skapar extra jobb och kostnader gillar jag inte alls… Det känns så onödigt! Då kan man få vara lite arg på sig själv ett tag. Tur ändå att det finns de som snabbt kan rycka ut när olyckan är framme, särskilt när jag lyckats göra lagården strömlös och en av våra vattenpumpar. Elfirman som vi använder kunde snabbt komma och laga kabeln och allt var frid och fröjd igen.

Mycket rötter i marken, men det där i mitten är ingen rot. Det är matningen till lagården.
Helt klart av och ett enkelt fel att hitta.
Tur att snabb hjälp finns.
Här är en rot som är nästan lika bra utmärkt som elkabeln var. Elkabeln hade faktiskt några ruttna plankor som låg bredvid den. Synd hade de legat över den hade den kanske gått att hitta.
Jag var mest fokuserad på att inte gräva på denna kabeln som är matningen till spannmålsanläggnignen. Just nu går den nästan hela tiden eftersom att vi levererar ut en massa lass vete varje dag nu.

Nu ska jag erkänna en sak… Jag var på matningen till torken också, men inte med grävmaskinen. Jag råkade sätta spaden i skyddshöljet när jag skulle hacka loss lite lera runt den. Då var jag inte alls nöjd med mig själv, som tur är så skadade jag inte något annat än skyddshöljet, men det måste ändå åtgärdas. Ska bli fruktansvärt roligt att ringa elfirman direkt imorgon bitti och be om hjälp igen. Särskilt när vi idag skojade lite om att jag skulle vara på denna kabeln också. Idag var det alltså jackpot av två korsade kablar lyckades jag skada två.. En med grävmaskin och en med spaden, den där med spaden retar mig mest…

Gräva av vägen

Som jag nämnde ovan här så levererar vi just nu vete för fullt och kabeln som vi nu gräver ner måste korsa den vägen. Eftersom att bilarna går för fullt på dagarna så fick detta bli en kvällsaktivitet.

Våran just nu vältrafikerade gårdsplan. Det blir svårt för lastbilarna att ta sig fram om vägen är avgrävd.

 

Mer än bara ett vanligt farthinder
Ner med lite kabel, både elkabel och datakabel åker ner i schaktet.
Igenlagt och förhoppningsvis tillräckligt bra för att lastbilarna inte ska fastna på vägen.

 

Ställning på gång, snart kommer där sitta solceller som bara pumpar ut massa grön el.

Ett litet problem just nu är att vi väntar på ny transformator som redan skulle var utbytt. Den måste bytas nu för att vi måste säkra upp gården och kommer nu att hamna på en gårdsäkring på 500 A.

Sådär nu är det dags att gå och lägga sig och drömma om elkablar….