Hästfoderdags och midsommarfint

Dagen innan midsommarafton och i år verkar det som att vi bryter senaste årens mönster med ledig midsommarafton. För om några timmar drar våran inblandning i foderproduktion åt Hästkraft igång. Vi hann i alla fall snygga till lite på gården innan.

Hästfoderstarten

Efter att ha varit beredda i nästan en veckas tid är det nu äntligen dags, nu ska det pressas och plastas hästfoder av högsta kvalitet åt Hästkraft i Sverige AB. Just nu (13:25)är jag och Carl på väg till produktionsplatsen där vi igår parkerade våra plastarekipage. Om jag har förstått rätt så är nu planen att idag köra ihop 47 hektar och sedan fortsätta med några hundra imorgon och följande dagar. I år är det cirka 750-800 hektar som ska köras.

För att vara mer flexibla inför en produktionsstart som flyttas fram och tillbaka såg vi till att våra ekipage var redo redan igår kväll.

Bra service

Strax innan vi gav oss iväg igår upptäcktes att ac-kompressorn på en av plastartraktorerna läckte olja. Eftersom att temperaturen nu verka vara strax ovanför ljummet så kan det ju vara skönt om AC´n fungerar och inte lägger av. Vi hade tur och fick tag på en som kom idag och tack vare bra service och flexibilitet av lantmännen kunde de idag byta den direkt i morse. I vanliga fall använder vi oss av lantmännen i Katrineholm, men eftersom att traktorerna för våran smidighets skull befann sig i Nyköping inatt så kunde istället en Nyköpingsmek se till att traktorn var klar till 09:00 imorse. Bra tycker jag!

Lugnare för mig i år

Kan även skvallra om att det här årets insatts åt Hästkraft kommer vara lugnare för mig. Nu i några år har jag haft en mindre roll som lite arbetsledare för plastargänget. Men på grund av lite omstrukturering, så behövs inte det längre (Inte på grund av att jag varit kass, utan för att den rollen nu är överflödig). Det ska i ärlighetens namn bli ganska så skönt, för förut har jag varit tvungen att vara tillgänglig nästan hela tiden och haft fullt med planering i skallen och på papper, även när jag själv inte varit på fälten. Det har helt klart varit lite slitigt både för mig och min familj. Den här årstiden blir det inte hur mycket tid som helst med familjen och då är det skönt att kunna fokusera på dem när man är med dem istället för att springa runt med en telefon i örat hela tiden och fokus på annat hela tiden.

Skönt att kunna prata med barnen när man är ledig istället för att vara springa efter dem med telefonen i örat.

Midsommarfint

Imorgon är det ju som sagt var midsommarafton och även om jag själv inte kommer vara hemma så mycket så kan de som åker förbi hemma få njuta av lite midsommarfint. Idag fick jag chansen att prova hur stadig kranarmen blev efter uppgraderingen med vikter. Än så länge är resultatet positivt.

Här ska bli fint
Inte färdig här, men finare tycker jag.
Stadigt och smidigt.

Nu närmar jag och Carl oss dagens lunchrestaurang så detta får räcka som direktrapport från passagerarstolen i servicebussen.

Här är vi dundertaggade inför årets hästfoderproduktion åt Hästkraft, där vi är med med en press och två plastare.