Hästfoderfabriken är igång

Som jag nämnde i mitt sista inlägg så är det nu hästfoderproduktion som gäller för oss just nu. Som tidigare år så är det även i år åt HästKraft och det vi gör åt dem är att vi kör en press och två plastare. Det verkar just nu som att detta kommer att flyta på bra om man kollar på vädret, men det har ändrat sig förr. Nu är det i alla fall igång.

Bra fart

Det verkar som sagt var som att det kan vara rätt så bra fart på balproduktionen nu. Vi har nu avverkat cirka 180 hektar om jag har rätt siffror och då är det bara cirka 600 kvar. Som det ser nu så kommer siffrorna ändras en hel del kommande dagar och vi har körning både lördag och söndag inplanerad. Har vi riktigt tur så fortsätter det även följande dagar och pang så är det klart. Det är i alla fall gott om gräs det är en sak som är säker. Nu blir inte detta inlägg så mycket längre för jag ska passa på att sova lite, man vet aldrig när man får göra det igen i dessa tider. Kastar upp lite bilder på hur mina dagar har sett ut och kommer att se ut nu.

En av tre pressar är våra, här dundrar den fram rattad av farsan.
Vi har även två av sex plastare med i den här kedjan- Här åker jag bakom Carl som kör den som inte jag kör.
En del av gänget.
Det är inte alltid de tre pressarna är så nära varandra som här, då gäller det att passa på med att fota.
En vanlig vy nu i dessa tider.
På väg mot nästa fält.
Första balen brukar bli väldigt lös och sprättas direkt i pressen för ompressning.
Ner med plastade balar.
Upp med oplastade balar

Bilder utan text:

Så här kan de se ut där pressen har tömts för dagen.
Så här ser det ut när vi lämnar fälten, fult med plastade balar.
Passen avslutas med service så vi kan komma till fungerande och färdig servade maskiner på morgonen. Det är alltid skönt att ha det gjort.

Sådär nu vet ni vad jag sysslar med just nu. Här tar vi inga egna beslut utan följer helt enkelt order från andra som bestämmer, det är bara att följa med och anpassa sig. Just nu är planen att det imorgon ska pressas och plastas cirka 100 hektar, vilket borde ta cirka 10 timmar för denna kedja, får se om det stämmer imorgon.

Hoppas att alla haft en härlig midsommar, min spenderades i en hytt med 20 grader varmt.