Nytt pass, nya utmaningar

Nu har produktionen av hösilage år HästKraft pågått för fullt sedan i torsdags och jag har nyss kommit hem efter vad som verkar bli det första riktiga uppehållet. Det sista passet fick jag överge plastningen och vikariera på våran press.

Vikarie

Som redan nämnt fick jag nu senaste arbetspasset sköta pressningen, det gjorde jag istället för farsan som ska operera sitt öga alldeles snart. Han ska då undvika dammiga miljöer och hösilagepressning är ju minst sagt en dammig miljö. Så istället fick jag damma av mina presskunskaper och sköta den, jag tror nog att det gick ganska så bra. Det som skulle bli gjort blev gjort som det skulle och på den tiden det skulle, och det måste ju vara en bra start. Det var faktiskt som presskusk jag påbörjade min karriär åt HästKraft för 14 år sedan, men mycket har hänt sedan dess.

Istället för att ratta en plastare och följa pressen….
satt ja nu i pressen och följde strängen. Som att åka tåg, men lite annorlunda.
Full koll bakåt
Som ett självspelande piano! i alla fall när det rullar.
Där till höger dundrar jag fram i gryningen. Foto: Carl Jensen.

Apropå vikarier så behövdes ju även en vikarie istället för mig, som tur är så har vi ett riktigt ess att kalla in i sådana här situationer. Thobias som har varit räddare i nöden lite då och då har nu fått rycka in och vikariera för mig, hur bra som helst!!

Pangfinal i plastartraktorn

Jag vet inte om häromnatten var mitt sista pass för i år som plastare i denna organisation eller inte, men om det var det så blev det lite av en pangfinal för mig. Det sa nämligen pang när jag öppnade dörren för att byta plast och dörren sprack i tusen bitar. Som tur var så klarade jag mig utan att skada mig och kunde köra vidare. Det blev bara lite mer frisk luft i hytten. Vilken tur att det var på natten så att temperaturen var lite mer lagom än 30 grader och strålande sol. Det var också tur att det var natten till måndagen det hände och att det på morgonen gick att få tag på en dörr som passade. Så medans jag låg och sov inför nästa pass kunde Carro hämta en ny dörr i Askersund och Lantmännens mekaniker montera den. Den var helt i skick när det var dags att rulla igen.

Jag fick njuta av måndagens soluppgång helt utan filter, till och med utan smutsig ruta som skymde.
Luftigt och bra
Lite skumt att öppna dörren utan själva dörren.
Ny och fin, men det saknas ett litet stag som tydligen nu finns i uppgraderad variant. Därav det lilla hållet nere på dörren (som nu är silvertejpat)

En liten lägesrapport

Jag avslutar med en liten lägesrapport. Vi har ju som sagt var nu hållit på sedan i torsdags med att pressa och plasta foder år HästKraft. Sedan dess så har det i stort sett gått i ett med endast uppehåll för service och sömn. Det har vändits och vridits friskt på dygnen för att få till bästa kvalitet på fodret. Om jag inte räknat fel så innebär det nu att straxt över 500 hektar gräs nu har paketerats. Det är inte kvalitetssäkrade uppgifter, men de borde inte vara helt galna. Det gör att det nu är endast cirka 330 hektar kvar innan detta går i mål för oss. Nu verkar det däremot som att det blir ett litet tråkigt uppehåll bland annat på grund av vädret. Nu är första gången sedan vi drog igång som det inte finns något slaget gräs som väntar på oss. Hoppas det ändrar sig snart nu så att vi kan fortsätta. Som vanligt får vi lugnt vänta på vad vädret erbjuder oss.

En del i serviceuppehållet.
Nu får dessa snällt stå och vänta på rätt förhållanden igen, hoppas de kommer snart.

Nu ska jag hem och träffa min familj och försöka sova ikapp litegrann.