Vilken tur vi hade med vädret

Idag fortsatte hästfoderfabriken igen och 80 hektar stod på schemat i morse och det visade sig att dagen körning skulle bli en rysare med fullt av skurar i rörelse. På något underligt sätt lyckades vi missa varenda en och fodret kunde paketeras utan att ha blöts ner från ovan.

Små marginaler

Det var som sagt var planerat att köra 80 hektar idag och det var uppdelat på två olika platser med cirka en mil mellan sig. Starten idag var preliminärt planerad till 11:00, men blev i morse :”kom så fort ni kan” på grund av risk för blöta skurar efter lunch. Vi kom igång och lyckades få ihop 30 hektar, men med fullt av orosmoln runt omkring oss. På något konstigt sätt så passerade de ändå runt oss med väldigt små marginaler. Efter detta så skulle skurrisken vara borta ett tag och en paus för att få resterande foder lite torrare utlystes. När vi var tillbaka på banan igen efter pausen vid 17:30 hade jag kunnat lagt mycket pengar på att regnet när som helst skulle vara över oss. Så var det inte, vi klarade oss, men fem minuter efter att vi var klara på det stället så kom det där, men då var vi redan på väg mot nästa ställe. Väl där upprepade sig allt igen, fullt med otäcka moln runtomkring oss, men inget regn förens fem minuter efter att vi var färdiga och åkt därifrån. Vi hade alltså en väldig tur med vädret, men med väldigt små marginaler. Väldigt skönt att ha marginalerna på våran sida. Det handlar ju om väldigt stora summor som HästKraft hade på slag idag. Nu blev det ändå toppfoder tack vare tur med vädret och rätt beslut från de som äger och styr över HästKraft. Tror inte att en trisslott hade gett utslag idag, för den turen var nog redan förbrukad….

Helt klart en känsla av att det när som helst skulle börja droppa här.
Även här var det otäckt även om solen tillfälligt lyste.
Till slut kunde man andas ut och jag kunde trycka ut min sista bal för dagen utan att den blivit blöt ifrån ovan, både innan den blev pressad och efter. 

Nu blir det paus i hästfoderfabriken ett tag verkar det som, men som tur är har vi annat att göra. Igår så påbörjade jag och elektrikern placeringen av vårat nya elskåp. Vi grävde fram alla gamla kablar som ska från gamla skåpet in i nya. Smidigt att ha elektrikern på plats, då grävde jag inte av några kablar. Lite som att jobba i förebyggande att ha honom med. Får se hur bra det går imorgon..

Smidigt att ha elektrikern på plats ifall jag skulle skavt någon kabel. Det bästa va att det verkar ha haft effekten att jag inte var på någon kabel.
Öppet och klart. Snart är det som nytt fast bättre.