Ännu en lucka mellan skurar och regn

Efter ett längre uppehåll bjöd nu äntligen vädret på lite skördeväder. Det utnyttjades av Hästkraft och ytterligare några hektar avverkades idag. 

Passa på när det går

Ja, med ett minst sagt lurigt väder nu så är det inte så lätta att passa in gräskörning om man vill ha torrt foder. Nu lyckades det ändå återigen och ytterligare 55 hektar är avverkat. Det var kanske inte med världen största marginaler regnet undveks, men med tillräckliga och det duger ju gott. Nu återstår endast cirka 30 hektar så är denna cirkusen i mål i alla fall med pressningen och plastningen och det är ju där vi är inblandade. Sen ska balarna märkas och köras ihop, men som sagt var då sysslar vi med annat. Det kan ha varit final för oss för detta år på HK beroende på hur väder och vind beter sig i veckan. Dessa hektar ligger nämligen en bra bit iväg för våran del och nästan på hemort för andra, så om allt tillåter så kan det kanske effektiviseras och optimeras med att vi hålls med annat på annan ort men vi får se.

Här kommer lite blandade bilder från de senaste produktionspassen som jag inte haft med ännu:

Vissa har mer lysen än andra.

 

Som små myror sliter vi för fullt där nere med att få ihop fodret.
Kan med glädje berätta att farsan operation av ögat verkar ha gått vägen och han var nu tillbaka i pressen. Jag fick alltså hoppa in i en plastare igen. Här dundrar han fram i pressen.
Här sitter jag bakom Carl och snirklar fram emellan balarna.
Kan nu även avslöja att detta är en del som i värsta fall går att köra utan. Den hör hemma på pressen i pickupen och ska absolut sitta där, men kniper det och man kör sånt foder vi körde idag, så går det faktiskt att köra med den liggandes i en plastarens reservdelslåda.
Helt av och super lim hjälper nog inte.

Nu verkar det som att det snart kan bli lite semester innan skörden drar igång till och med, härligt!!