Världens minsta ”stora elskåp”

Elfixet fortsätter här hos oss och vi jobbar oss framåt mot mer ström dit det ska. Ett av de större delmålen är att vårat gamla elskåp (huvudskåpet) ska ersättas med ett nytt, ett nytt ”stort skåp” har det hetat. Jag måste erkänna att jag i morse när skåpet väl anlände blev besviken, för det måste vara världens minsta ”stora elskåp”. Det var inte större än två halva moderna kylskåp och mina förväntningar var något helt annat. Nu är det i alla fall här och det verkar som att även detta projekt snart kan ros i hamn. 

Nya skåpet

Av någon anledning som jag inte förstår, men som säker är bra, så måste vi nu i samband med uppsäkringen av gården byta ut vårat huvudelskåp (som nog är för gammalt och saknar rätt grejor, om jag får gissa). Det här nya skåpet har varit en central del i det hela och skulle redan ha varit på plats, men som så mycket annat så var även det försenat och tog lite extra tid. Idag anlände det i alla fall och ett visst lugn kunde infinna sig, för så länge man väntar i dessa tider så blir man ju lätt orolig om produkten man väntar på verkligen finns och är på gång. Fanns gjorde det absolut och rätt skåp verkar det vara också, fast jag tycker det ser väldigt litet ut. Det är nog egentligen inte alls så litet, utan precis lagom storlek som behövs. Jag misstänker att anledningen till att jag tycker att det ser litet ut är att vårat gamla är väldigt stort. Det gamla är däremot helt fullt med onödig luft och är alltså för stort egentligen. Det nya kommer inte innehålla lika mycket luft. Nära alla lister är monterade kommer det endast finnas plats för en till, men det ska vi klara oss på ett tag, även om det spontant känns bra att ligga steget förre och ha tagit i lite extra inför framtiden. Det känns faktiskt som att vi alltför ofta måste bygga ut något med elen för att få tillgång till mer ström på olika sätt. Nu hoppas vi att vi slipper det ett tag.

Där i hålet ska nya skåpet stå.
Det nyaanlända skåpet ser här allt annat än stort ut.
Där står nu det nya ”lilla” skåpet på plats där det ska vara. Visst ser det lite fjantigt ut mot de gamla till vänster?
Tillräckligt med plats finns det däremot helt klart, även om det inte finns så mycket extra plats.
Det gamla däremot var helt fullt med luft. Det man ser på bilden är egentligen det ändå som behövs.
Ger man sig in på baksidan och kollar, vilket jag absolut får (skyltarna är gamla och inte aktuella, tror jag).
Luft, luft, bara massa luft.
Stort eller ej så är det nu på sin plats. Nu ska bara allt stoppas in så är allt upp and runing.
Vi fortsatte även med att stoppa in saker i de andra skåpen. Här har jag alldeles nyss brottat in två stycken 240 kvadratare. Det var en brottningsmatch i världsklass, tur att temperaturen var lagom för att brotta kabel idag…..
För att bryta bilderna på olika elskåp lägger jag upp en bild på vårat torra gräs som ska köras imorgon.

Imorgon fortsätter projekt elfix och i slutet av veckan ska det vara klar.