Nu tar jag semester

Sommar, sol, svinkallt, blåst och plötsliga skurar nu går jag på semester, eller sommarlov som mina barn kallar det. Jag har sett fram emot detta och nu ska det umgås så mycket det bara går med familjen.

 Semester

Det här med semester är ju intressant och väldigt annorlunda helt klart. Det finns så många olika sätt att göra på och vissa tar inte ens semester på grund av olika anledningar. Jag har full förståelse för hur man än gör, men tycker synd om de som vill ha semester men inte känner att de kan. Nu ska i alla fall jag ha semester hela nästa vecka och det ska bli skönt. Det är alltid blandade känslor med att gå på semester tycker jag, men mest positiva. Problemet är att det alltid finns mycket att göra och det gör det nu med, men man får passa på att dra ett streck när det inte ”brinner” någonstans och saker faktiskt går att skjuta upp. Carro och barnen startade sin semester redan förra veckan och nu kan jag ansluta. Så idag kunde jag äntligen svara ”ja” när barnen frågade ”är du ledig imorgon?” och ”nej” på frågan om jag skulle jobba, det var skönt och lite trendbrytande. Det hela firades med middag på restaurang och att konstatera att vi nog behöver byta växellåda på bilen.

Bort med det gamla…

Som final innan semestern så fixade jag idag till det sista (med hjälp av Christin) vi det nya elskåpet. Nya skåpet är nu klart och up and runing och vi kunde nu fixa till slutklämmen. Det var att ta väck det gamla skåpet och att täcka alla kablar. Det gick hur bra som helst och nu är allt färdig. Skönt då kan vi dra en bock i den rutan också. Jag blev nästan förvånad över att det gick så bra, det var ju ändå sista dagen innan semestern och då borde ju något gått tokigt. Typ ett litet ryck i skopan in i nya skåpet eller transformatorn. Nu blev det inte så och jag kunde glatt stressa hem till familjen och komma i hyffsad tid till vårat restaurangbesök.

Nu kunde äntligen den gröna fula kuren åka till skrotcontainern.
Stenfria massor rensades fram.
och en både kabel- och gräsklipparvänlig fyllning kunde göras. Här skulle det vara typiskt o bra att slinta lite med skopan klockan 16:30 en fredag innan semestern. Det hade aldrig varit bra, men idag hade varit en sämre tidpunkt.
Till slut blev det färdigt. Skönt!

 

Kan nu genom att kolla på våra tidigaste vetefält konstatera att trösken här är några dagar bort. Det gör helt klart semestern mer avkopplad.
Det finns gott om gröna partier på fälten än så länge.

 

Nu tar jag semester helt enkelt. Jag kommer nog inte vara helt off här utan trycka in några inlägg, det finns fortfarande mycket att skriva om.

Glad sommar hur som helst!!