Slut på semestern

Nu är det bara några timmar kvar på sommarsemestern som i år blev en vecka lång. Jag har hunnit ungefär 10,5 % av vad jag räknade med, men den har varit väldigt bra ändå. Nästan 0 % jobb och nära 100 % familjetid, en perfekt semester! En kort semesterrapport kommer här:

Dålig start

Jag ska erkänna att semestern fick en nästan jättedålig start… Samma dag jag tog semester så började ju bilen att strula och det fanns goda anledningar till att misstänka att växellådan var kaputt. Det stämde tyvärr helt och den var helkaputt dessutom. Bästa lösningen fick för oss nu bli att bogsera in den till bilhandlaren och byta in den till värdet av en begagnad elcykel ungefär. Shiiit o pannkaka vi som hade tänkta att ha den där bilen ett bra tag till och minst genom småbarnsåren. Nu blev det inte så och nu står det en mycket nyare bil utanför oss, måtte den hålla länge nu…. Skumt förövrigt att lådan rasade på den gamla bilen vid knappt 23 000 mil, vi har ändå varit extra noga med att låta byta olja i växellådan eftersom att det är en känd akilleshäl på dem…

XC 90:in krympte till en V90 CC, men något år nyare.

De två varmaste dagarna

Sommarens två varmaste dagar firades med att vara på Astrid Lindgrens värld i Vimmerby. Det är ett trevligt ställe tycker jag särskilt eftersom att barnen gillar det. Visst var det varmt, men det finns värre saker att göra varma sommardagar än att njuta där. När det blir lite varmt här hemma i Sverige brukar jag tänka på när jag och Carro jobbade i Australien, där var det varmt på riktigt. Kommer särskilt ihåg när vi fick skördestop i vetet när det blev 50 grader varmt, då var det hett.

Bra aktivitet på semestern. Här tittar vi på Pippi. De två i rutigt är våra barn.

Resten av semestern firades hemma med att umgås och försöka hinna med allt som man skjutit upp. Det sista gick sådär, men det första gick bättre!

Oj, nu tickar tiden iväg och det är bäst att försöka sova snart så man orkar med första arbetsdagen efter semestern… Bilder får ta hand om resten:

Jag och Wilhelm var idag på jobbet och hämtade min massäcksväska som jag råkade glömma där när jag stressade på semester. Någon vänlig själ hade diskat matlådorna så jag fick en positiv överraskning helt klart. Men det är klart om det skulle gå att såt ut i personalrummet kanske det var tvunget. Tack ändå du vänliga själ! Smidigt med hjälp att transportera hem allt med!
Efter att jag i fredags sett att det kom 40 millimeter regn på väldigt kort tid på en av våra brukningsenheter blev det snabbutryckning för att kolla liggsädesläget. Det såg bra ut och allt stod faktiskt upp, skönt! Tål det den skuren så tål det mycket känns det som.
Kan konstatera att vi inte riktigt behöver stressa igång med tröskningen just nu. Det finns gott om vatten i vetekärnorna.
Även om det händer grejor, det här är för 10 dagar sedan.
och det här är idag. Så det går i alla fall helt klart åt rätt håll!
15/7
24/7
Något som inte gått åt rätt håll är detta. Viltet verkar sista veckan ha hittat ut ordentligt på några ställen.
I mer närbild…
Nu avslutar vi med något riktigt positivt. Det verkar nu som att solcellerna är på gång hit på riktigt nu. Vi har i alla fall fått en dag då de ska anlända hit och det är tisdag.

Nu ska jag sova och hoppas att jag imorgon kommer ihåg hur man gör när man jobbar!