Andraskörd och tredje barn på gång

I väntan på veteskörden ger vi oss nu på lite andraskörd på vallen. Det är 25 hektar av det vi klippte i första omgången av förstaskörden som nu ska skördas igen.

Lite spontant

Man kan nog säga att dagens slåtter blev lite spontan. Jag var egentligen på väg att ställa av slåtterkrossen för att förbereda 936:an för sin 8000 timmars service, men för säkerhets skull tog vi en titt på några av våra vallar. Det visade sig att det nog passar väldigt bra att ta dem nu, de hade i alla fall växt ordentligt trotts att vi inte gödslat något inför denna skörden. Inte helt förvånande så har rödklövern ändå trivts ganska så bra och växt på sig ganska så bra. Det var även en del gräs bitvis också och tyvärr lite ogräs inslag här och där främst med, baldersbrå och kvickrot. En liten parentes är att nollrutan från gödslingen till förstaskörden inte går att urskilja överhuvutaget. Nu blev i alla fall hektar ganska så bra andraskörd avklippt. Det känns nästan lite skurkaktigt att erkänna att vi egentligen inte har behov av fodret vi skördar nu, när jag vet att det finns de som är torkdrabbade och har ont om foder. Men vem vet det här fodret kanske åker lastbil annanstans….

vall som utan tvekan går att slå och skörda.
Klövern verkar ha mått bra.
och till och med bättre än bra på andra ställen.
Men på vissa ställen verkar inget har trivts bra…
Just här syns det knappt någon skillnad framför och bakom krossen. Det syns om man kollar på vallarna att det trotts att det regnat ändå varit ganska så torrt ändå, på fläckar där vatten brukar fattas såg det ut just så här.
Men på de flesta ställena såg man tydligt var man varit.
Det här tycker jag är spännande. Ser ni den ljusare rutan där det inte växer alls mycket klöver? Det finns en anledning till det och det är att när vi plockade ihop balarna från första skörden lastade jag släpet just här. Det visar hur packnings- och slitagekänslig klövern är. Jag kan inte komma ihåg att det var särskilt blöt när vi körde ihop balarna, men ändå syns det tydligt
Så här såg det ut när balarna kördes ihop. Ser inte ut att bli märkvärdiga skador här, men det satte tydligen sina spår ändå.
Jag kommer nog alltid att vara imponerad över kapaciteten på en trippelkross. Slåttern är inga bekymmer längre, det säger bara pang så är det klart. Det är en viss skillnad mot våran gamla bogserade slåtterkross som var ca 5,5 meter smalare.
Efter slåttern blev det en välförtjänt lunch innan slåtterkrossen blåstes rent och ställdes av.
När slåttern väl var klar så gav jag mig på att snygga till 936:an inför sin service. Bra att kolla över allt lite extra också. Vi är ju fruktansvärt beroende av den här traktorn under hösten så den får bara inte stanna….

Nu något helt annat:

Det är inte på grund av semestern som Carros mage har växt och blivit större. Det är på grund av att vårat barn nummer tre växer där inne. Om allt går som det ska så dyker det upp en pigg liten krabat runt Lucia.