Tillbaka i halmbranschen

Efter att ha klarat av all rapssådd (som jag vet om just nu) så kan jag för tillfället stryka det från min to-do lista. Perfekt då kan man börja fokusera på något annat, idag blev det att pressa halm. Jag blev kanontrött nu, så jag tar bara och kastar in lite bilder på dagens körning. Vi kör på att en bild säger mer än tusen ord helt enkelt.

Sådär ser jag ut just nu när jag kör pressen-
Några balar blir det i alla fall.

Det dammar friskt i alla fall.
Fina kvällar är det nu
Några av dagens balar
Vi har nu tröskat de fälten där det räckt med ett spannmålsskjuts för att hålla tröskan rullande. Nu är det för långt för att hinna med bara en skjuts, så nu vi börja köra med två. Här är stora Metsjön in action.

Hur går det med den sådda rapsen då?

Så här ser våra rapsfält ut just nu.
Här är under ytan och det tycker inte jag ser helt otrevlig ut. Såhär 48 timmar efter sådd hittar man en del frön som nu är på gång.

 

Nu ska här sovas så att jag orrkar ännu en rejäl dag