Färdigtröskade och höstbruket rullar vidare

För några timmar sedan blev vi färdigtröskade med våra 20 hektar vårkorn och i och med det blev vi helt färdigtröskade för i år. Det har varit en väldigt bra trösksäsong utan trasor överhuvudtaget. Något annat som händer är att höstbruket just nu rullar på bra. Jag har även återigen  lyckats bli för trött för att skriva så det kommer nu bara lite bilder från de senaste två dagarna. Vi har bland annat plöjt, röjt, harvat. tröskat och kultiverat.

Idag blev det en kombinerad träsk- och jordbearbetningsinsats på kornfälten. Avsluta och starta växtodlingsåret för det fältet på samma gång.
Kornstubben kultiveras direkt efter tröskning. Tanken här är att det inte ska plöjas eller harvas utan bara kultiveras en gång till senare och sen sås.
Harven har rullat på med första harvning av två plöjda fält.
I vanliga fall är inte det här mitt ekipage, men nu blev det det en liten stund. Konstigt att det som ser så lätt ut kan vara så svårt.
Resultatet blev bättre än jag vågat hoppas på. Än så länge blir det väldigt fint efter harven.
Sämre kunde det bli. Kul att jobba med lättjobbad jord.

Plogarna rullade på häromdagen
Efter regnet i helgen så blir resultatet efter plogen inte sämre än innan.

 

Femman får jobba på korta drag

 

Ett bra resultat efter kultivatorn om man frågar mig.

 

Carl fortsätter att städa runt fälten.

Nyröjd fältkant
Det verkar för övrigt som att vetet vi sådde innan regnet kan vinna kampen mot skorpa, det verkar i alla fall så just nu.
En del veteplantor letar sig upp i sprickorna.
Andra tar sig lugnt upp ur det som skulle kunna bli otäck skorpa.
77 mm regn på kort tid gjorde helt klart en del med fälten. Jorden har smält och flutit ut. Trotts det så är det fortfarande väldigt fint under ytan. Det verkar ju även som att vetet kanske hinner upp utan att en hindrande skorpa bildas. Det som är lite tråkigt är att vete har blivit av lite med sitt vindskydd i vår nu när alla små vallar är utrunna..

 

Det verkar just nu som att sådden kommer att återupptas idag, hoppas det!