Sista slåttern för i år?

För ett tag sedan tog vi våran egna sista skörd för i år, men det innebar ju absolut inte att grässäsongen var helt slut för oss än. Vi har ju lite utekörning också. Idag så slog jag nog däremot omkull det sista gräset vi ska pressa den här säsongen, det är i alla fall så det verkar just nu. 

Lite fin höstslåtter

Nu har ju älgjakten dragit igång här i söder också och det brukar inte vara helt ovanligt att vi avslutar våran grässäsong i anslutning till den på något sätt. Så verkar det i alla fall bli i år och idag var jag iväg och slog en skvätt gräs åt en mjölkgård i närheten. Det var verkligen kanonväder för att slå gräs idag, solen sken och det blåste på bra. Så mycket finare slåtterväder kan man nog inte få så här års. Nu är väll målet på det här fodret långt ifrån att det ska vara hötorrt, men det är alltid trevligt att slå under torrare förhållanden. Kort sagt så var det en väldigt fin dag för att avsluta slåttersäsongen (om den nu är slut).

Här dundrar jag fram i Lusernvall.
Gräset var typiskt höstgräs, grönt och visset.
Lusern på slag
Även om det nu inte skulle vara sista slåttern för i år idag, så var det en väldigt fin dag för att slå gräs på.

Lite jakt också

I lördags så var det älgjakts premiär på dessa breddgrader i landet och det firade vi med att ge oss ut och jaga lite. Även om kanske inte just älgen är det som det största fokuset ligger på när vi jagar så brukar vi dra igång våran drevjaktssäsong i samband med älgjakts premiären och så blev det även i år. Det innebar att vi jagade hårt och intensivt hela helgen plus i förmiddags. Det är väldigt skönt att få komma ut i skogen och bryta vardagen med något lite annat, även om baksidan av mina lår inte är helt övertygade om det just nu. Efter att ha knatat runt i skogen nu några dagar så är nu min kropp ganska så mör, jag kan ju inte påstå att jag just nu har en elitidrottsmans kropp… Men som sagt var väldigt skönt att komma ut i skogen. Själva jakten gick både bra och dåligt, bra för att det var trevligt och bra jakt och dåligt för att vi hade lite stolpe ut några gånger. Hoppas nu att några dagars hårt jakttryck håller undan lite djur från fälten…

Hur härligt är det inte att få ge sig ut i skogen och njuta lite!?
Elit trivdes i alla fall i skogen. Här är han hyffsat taggad på årets första släpp.
Den här fälldes inte under drevjakten utan sköts nu ikväll under skyddsjakt när den bökade runt i vetet. Foto och skytt: Simon Rubensson.