Nu är lagården redo och jag är helt slut efter en dag på mässa

Igår gjordes de sista förberedelserna med lagården och nu är den helt redo föra att kossorna ska kunna flytta in där. Skönt att det är på gång nu när nätterna börjar bli kalla. Idag så stod Lantbrukselmia på agendan och nu är jag helt slutkörd både mentalt och fysiskt, men det är det helt klart värt.

Sista fixet

Målet var att igår bli klara med sista förberedelserna i lagården så att dikorna nu ska kunna flytta in när som helst. Målet lyckades fullföljas och nu är det upphalmat och redo för att ta emot damerna. Damerna verkar för övrigt vara ganska så motiverade att nu få komma in. Några av dem stod ihärdigt och iakttog när sista förberedelserna gjordes och om inte jag helt feltolkat deras signaler så längtar de nu efter att få komma in. Jag ska erkänna att jag med längtar efter att de ska komma in. Även om det bli lite extra arbete varje dag så är det en skön känsla att ta in dem på hösten. Som jag tror att jag skrivit någon gång tidigare så är det nog lika skönt att ta i dem på hösten som att släppa ut med på våren. Nu får vi se när de får komma in….

Nu när nätterna varit kalla så känns det skönt att snart ta in korna. Även om korna inte lider av kylan, så känns det bättre att ha dem inne i halmen nu när senhösten tar fart.
Korna iakttog noga arbetet när balarna körde in i lagården för att sprättas upp.
Själv iakttog jag det delvis från en skylift.
Nu är bäddarna upphalmade.
Sen ett, tu, tre så var allt stängt och redo för att ta in djur.
Medans resten av gänget fixade med lagården och djuren så passade jag på att måla lite fönster. Det behövdes verkligen och jag själv tycker att resultatet blev bra. Efterbild saknas.

Äntligen mässa igen

Så var det dags för Lantbrukselmia igen och det var en efterlängtad tillställning måste jag säga. Det är ju så fruktansvärt roligt att få komma iväg på sådant här för att se grejor och träffa folk. Det finns helt klart fortfarande ett uppdämt behov av detta efter allt som Coronan ställt till med. Jag kan nu konstatera att jag inte alls är van vid sådana här tillställningar och nu är helt slut. Men jag kan också konstatera att jag har en mycket positiv känsla med mig hem från mässan.

En av mässhallarna fotade från John Deeres stora fina tröska.
Det kollades och provsatts många fina maskiner. Här en elektrisk Weidemann som helt klart inte är ointressant att ha på gårdsplanen.
Vi fick många fina genomgångar av maskiner. Här får vi en väldigt bra genomgång av Pötttingers såmaskin av Anton på Axima.
Det fanns mycket maskiner som genast framkallade ett akut ”vill ha” behov. Sprida gödning samtidigt som man kultiverar kanske inte är så dumt till exempel.

Kort sagt en mycket trevlig dag, men en dag är nog lite lite om det nu finns så här mycket intressant att titta på och trevligt folk att prata med.

Nu sitter jag här helt slut vid datorn och ska snart gå och lägga mig. Imorgon väntar en ledig dag och besök på badhuset med familjen, så jag har en känsla av att jag nog kommer vara trött imorgon kväll också.