Nya traktorn är tillverkad och på gång

För ett gäng veckor sedan så beställde vi ju en ny traktor med planerad leverans i början av mars. Det kändes då som att det skulle finnas gott om marginal till höstbruket ifall den skulle råka bli försenad i dessa orostider. Nu verkar det inte som att vi behöver oroa oss övar att behöva nagga på den marginalen, för redan nu står traktorn hos återförsäljaren och väntar på leveransservice. 

Slippa nagga

Det känns faktiskt ganska så skönt att traktorn nu står endast några mil härifrån och i allra högsta grad är tillverkad. För även om vi när vi beställde traktorn fick veta att den hade produktionsplats i mitten av november och att den skulle kunna dyka upp redan vid nyår, men absolut senast i början av mars, så känns det lite osäkert i dessa tider. Det är ju mycket som är upp och ner med anledning av Corona och ett rasande krig. Bland annat har ju fabriker hackats, det har varit problem med leveranser av delar och material samt en hel del transportproblem. Det kändes alltså ganska så bra att det dels var god marginal till mars, som var planerat leveransdatum, men också att det var ännu godare marginal tills vi egentligen behöver den. Vi behöver rent krasst nämligen inte ha den förens i juli, även om den inte kommer vara i vägen i mars heller. Jag kan ändå trotts dessa till synes goda marginaler erkänna att det funnits viss liten oro över huruvida den skulle komma i tid, det är ju som sagt var oroliga tider och mycket kan hända snabbt. Skönt att vi nu kan stryka just den oron.

Helt plötsligt så stod den på Lantmännen. Jag och farsan passade på att svänga förbi en snabbis för att se vad vi beställt för något.
Enligt dekalerna verkar det i alla fall vara samma som vi beställde.
Farsan tar sig en första provsittning.
Det blir nog bra det här, vi verkar i alla fall inte bli utan traktor.
Jag hann också provsitta en snabbis. Det är sällan man inte är arbetsklädd i traktorn, men nu var vi på väg till annan tillställning. Vi hade alltså inte alls klätt upp oss för traktorns skull. Kan också tillägga att inte helt konstigt nog så lyckades jag trotts försiktighet kladda ner mig med smörjfett….
Fortfarande tysktalande traktor..

 

Det var lite upplysande i detta novemberslask att bryta vardagen med att se nya traktorn och dessutom bli överraskade åt rätt håll att det gått så fort. Nu ska vi bara vänta på att dubbelmontagen dyker upp, men de ska ju inte dyka upp förens i mars så det borde vara lugnt.