Åtelgris, motionscykel och lite skogsvaltra

Livet verkar ju flyta på det här året med, tur det. Vi har traditionsenligt försökt hållit oss lugna här på gården från jul tills efter trettonhelgen och det har vi nog lyckats med bättre än någonsin nu. Vi brukar generellt vara dåliga på att inte jobba här… Nästa vecka återvänder även jag till jobbet lite smått efter min pappaledighet. Här kommer lite kort vad som hänt under ledigheten sedan nyår.

Motionscykel

Vi börjar med en händelse i mitt hem, vi har investerat i en motionscykel. Det låter nästan som ett dåligt nyårslöfte och att den monterades dagen innan nyårsafton gör det kanske inte bättre. Men jag lovar, det har inget med nyårslöftande att göra. Det har mer med ett ”lova sin kropp att ta hand om den löfte”. En av baksidorna med att ha full fart med mycket hela tiden är att man inte hinner allt och så misstänker jag att det är för de flesta. Sömn och träning är något som enkelt kan dras ner på för att få tid för annat. Det är väl kanske inte helt optimalt egentligen, men fungerar ju bra kortsiktigt i alla fall. Nu ska jag göra ett försöka att i alla fall strunta i att dra ner på träning, vilket jag gjort väldigt länge. Tänk om man inte skulle orka jobba som man vill längre för att man inte tränat, det skulle bli katastrof för mig. Så nu har en motionscykel fått flytta in hemma, just nu är det nog det bästa sättet för att jag ska hinna röra på mig. Får se om det blir så bra som jag hoppas eller om det bara blir en ny klädhängare.

Nya redskapet i maskinparken. Får se om den kommer fortsätta att synas eller bli gömd under kläder…
Man kan ju alltid muta sig själv med att ha den framför teven. Jag hade visioner om att kunna kombinera bloggning och cykling, men kan nu konstatera att det är ett tag bort och än så länge får vara två olika aktiviteter.
En bra grej nu är att jag äntligen fått lite användning för min pulsklocka som fram tills nu varit en ganska onödig pryl. Den är fortfarande inte nödvändig, men lite mindre onödigt.
Jag kan med hjälp av den konstatera att jag kanske gick lite hårt ut i slutet av mitt första pass…. Det kändes i alla fall så när jag försökte sova på natten med värkande hjärta…
Det där kändes vettigare.

Åteljakt

Vi har just nu en åtel igång här för att skjuta vildsvin och när jag planerade för min pappaledighet tänkte jag att ”perfekt, då kommer jag kunna sitta på vildsvinsåteln många nätter”. Så blev det inte alls, igår hann jag för första gången ut en sväng. Mitt mål var att skjuta en brokig årsgris som vi sett på åteln. Jag har aldrig skjutit en sådan förut och det har inte heller ramlat hos oss. Det har fortfarande inte ramlat någon sådan hos oss och jag har fortfarande inte skjutit någon sådan. Det kom en ensam galt istället som jag sköt. Galten kom redan vi 21:00 så jag bestämde mig för att sitta kvar och vänta på om de skulle komma några fler, vilket inte är ovanligt. Det kom inga fler, men jag fick i alla fall några timmars skön avkoppling i vinternatten och ett vildsvin med mig hem.

Här var gänget jag egentligen väntade på. Den brokiga grisen var mitt egentliga mål. (Nu ser kanske våran åtel ut som en stor slag foder plats, men det är det inte. Det är bara en stor behållare, på den sitter en spridare som sprider några vetekorn om dygnet. )
Nu var det istället den här herren dom fick följa med hem. En sak jag kärt mig i jakten är att inte strunta i ett bra läge för att få ett nytt, för det nya läget kommer sällan. Detta är tredje galten i den här storleken som ramlar på den här åteln på en månad.

Skogsvaltran

Som sagt var så är vi inte alltid bäst på att hålla oss borta från jobb, fast vi försöker. Ibland måste man ändå anpassa sig efter rådande förhållanden och nu så gav vädret bra förhållanden för att köra lite virke. Därför så gav sig farsan ut med valtran i skogen två halva dagar och körde hem lite barkborreskog. För att det skulle gå bra var tjälen en bra vän och vem vet hur mycket mer tjäle vi kommer att ha framåt. Att inte utnyttja perfekt förhållanden känns dumt.

Valtran verkade trivas bra i skogen.
Den passar i alla fall bra.
På väg ut.

 

Det var lite blandat vad som hänt här just nu. Snart är jag som sagt var tillbaka ute fysiskt på jobbet och då blir det nog lite mer färska rapporter på vad som händer.