Nu jobbar vi igen

Så efter lång julledighet var vi för första gången på några veckor fyra stycken i personalrummet vid morgonkaffet i morse. Vi har ju gått minst sagt på halvfart sedan innan jul, men idag var det dags att smyga igång lite. Nu smyger även jag igång lite smått efter att ha varit nästan helt pappaledig sedan början på december. Den enda som fattades i personalrummet i morse var Carro, men någon måste ju ta hand om våra barn…

Arbete igen

Yes, så ringde klockan 05:12 igen, efter att länge ha varit satt på senare tid, och det var dags att gå till jobbet som ”vanligt” i morse 06:30. Jag har ju som sagt var varit pappaledig nu i en månad och några dagar, men nu börjar det bli dags att smyga igång vardagen litegrann. Jag börjar den här veckan med att jobba halvtid  (baserat på normaltid med 8 timmars arbetsdag) och jag jobbar arbetsdagens första halva. För mig som verkligen gillar att arbeta så är det ganska så skönt att komma igång med det även om jag verkligen också gillar att vara pappaledig och spendera tid med familjen. Nu ska jag inte trassla in mig i massa olika förklaringar om detta, men man kan inte vara överallt samtidigt så försöker att vara lagom överallt. Just nu är det halvtid på jobbet och resten med familjen.

Tillbaka på jobbet igen var 4 utav 5 nu efter ledigheten, Carro min fru är just nu hemma med våra barn.
Vädret passade på att visa sig från sin bästa sida idag, varmt, blött, geggigt och mörkt…
Här kommer ett kort på ett av de korta avbrotten i pappaledigheten. Det är ifrån fredags natt när vi hade lite snöoväder här.
Snö och härlig blåst.
Det syns nästan i verkstaden att jag varit ledig ett tag nu, för det är välstädat och verkstadsbänken är ren och fri. Man kan däremot här se ett spår av att jag nu är tillbaka och det är att min jacka har lyckats hamna på skruvstädet.

Dagens innehåll

Ja, vad innehöll då denna första dagen efter uppehållet? För mig och Carl så handlade i alla fall förmiddagen om att anpassa våra Metsjökärror så att dessa går att köra dynga med. Vi har just nu ingen planerat körning av spannmål med dem, men så småningom ska dessa börja flytta dynga och när vi kör dynga passar det dålig att ha de hydrauliska taken på. De är väl egentligen inte jättemycket i vägen, men gör absolut ingen nytta samtidigt som risken att skada dem är stor. De ska alltså plockas av och ställas undan och idag var ju en trevligt dag med lagom temperatur för att hålla på ute, så då passade vi på. Det är ganska så snabba operationer när man väl hittat (vad jag tror) är rätt teknik för att det. Nu är det i alla fall gjort och kärrorna är redo för att flytta ut djupströbädd till fälten när det passar bra för det.

Första taket på väg av.
De hydrauliska taken är hur bra som helst när vi kör spannmål, men gör ingen nytta annars. Då är de mest i vägen och riskerar att gå sönder.
Lite skruvar, ett par låsringar och några lyft så är kärrorna fria från sina tak och helt anpassade för att köra djupströbädd.
Vid lastning är riskmomentet för att råka trycka till taken ganska så stor..
Nu får taken stå välskyddade bredvid sprutan till det är dags att montera dem igen. Det är inte omöjligt att det är i slutet på Juli, men vi får se.

Sådär så var vi igång med jobbandet igen. Det var skönt att jag kom ihåg hur man gör när man går upp ur sängen för att var på jobbet i tid, en mardröm var att jag skulle ha glömt det….