Ett litet steg för bättre kommunikation

Kommunikation är på många sätt A och O, men för att kommunikationen ens ska ha förutsättning att fungera så måste man ju få kontakt med varandra på något sätt. Då är ju telefon inte ett så dumt sätt för att få kontakt med den man vill.. Det har det däremot tyvärr inte varit för mig när jag varit hemma på gården, min täckning har nämligen varit katastrof. Nu har jag äntligen lyckats ändra på det och kan äntligen använda telefonen överallt.

Katastrofal täckning

Jag kan nog inte säga så mycket annat än att min täckning på telefonen varit katastrof hemma på gården. Det finns massor med platser där jag helt kunnat glömma att prata i telefonen. Nu har jag ju massor med annat att göra än att prata i telefonen, men det är inte helt opraktiskt att vara nåbar av världen eller att kunna ringa om det behövs. Verkstaden, personal/fika -rummet och mitt hem är några exempel där jag inte kunnat prata i telefonen. Dessa är ju väldigt bra ställen att kunna använda telefonen på. Det är fruktansvärt opraktiskt att alltid behöva gå ut från huset eller verkstaden för att kunna prata. Visst har vi Wi-Fi nät överallt och det finns Wi-Fi-samtal, men dessa fungerar sådär tycker jag. Det är särskilt dumt att inte ha täckning hemma tycker jag, på något sätt är det ju bra att alltid kunna vara nåbar om man vill det. Det kan ju hända saker lite närsomhelst som gör att man måste kunna nås. Jag kommer ihåg när jag hade snöjour, då fick jag rigga upp telefonen i fönstret för att jag skulle få täckning…..

Här är några exempel på där jag kunnat helt glömma att prata i telefonen, det är de gul markerade områdena. Det lilla blåa området är det enda stället där jag säkert kunnat prata. Tyvärr är det väldigt osmidigt att jämt gå dit för att prata i telefonen. Dessutom brukar det kunna var lite blåsigt där och det brukar ju inte hjälpa när man ska prata i telefon.

Nu fungerar det!

Efter att ha tjatat på min nätleverantör om dålig täckning i flera år, så hade jag gett upp och jag trodde inte att det var bättre hos någon annan leverantör. Nu av en tillfällighet så råkade jag bli oense om bredbandet med en säljare hos min leverantör och då passade jag på att kolla runt lite. Det visade sig att flera som hade andra nätleverantörer hade bättre täckning här. Därför gjorde jag det vilda att byta efter en evighet hos den förra. Det verkar ha blivit succé och nu kan jag prata där jag inte kunnat tidigare, dessutom till ett lägre pris. Man ska alltså inte fastna i bekvämlighetsträsket här heller utan kolla runt lite. Fungerande kommunikation och att vara nåbar är ju inte så dumt nu 2023. För att det ska fungera bra för mig så sa jag hejdå till Telia och hej till Tele2, och än så länge verkar det vara succé.

 

Något som bara för en vecka sedan inte inträffade var att jag på köksbordet hade täckning, nu har jag tre pluppar av fyra. Det är väldigt skönt att inte behöva gå ut eller hänga ut genom ett fönster för att kunna prata i telefon. Jag behöver inte heller längre ha den ligga på utvalda platser för att vara nåbar.

 

 

 

Tänk att det kan vara så enkelt att göra en stor förändring i vardagen….