Hejdå 936:an

Idag var det dags för 936:an att åka härifrån för sista gången som våran. Den är ju bortbytt och inom kort ska dennes ersättare dyka upp och som det är nu gör den ingen nytta hos oss, så nu fick den flytta härifrån. Det är lite synd på något sätt det är fortfarande en fin traktor, men det är nog ersättaren som dyker upp också.

Första Fendten

936:an är den första Fendten som vi säljer och var också den första Fendten vi köpte. Om inte jag har fel så köpte vi den ny 2009. Planen då var inte alls att köpa en Fendt utan vi hade precis köpt en annan ny traktor. Tyvärr så var vi inte helt nöjda med den traktorn som inte fungerade för oss, så vi var snabbt tvungna att hitta en ersättare som fungerade för oss. Det blev ett snabbt letande och vi fick chansen att då prova en Fendt på riktigt för första gången. Då hade vi redan provat och ratat Fendt en gång, men med facit i hand var det nog för att vi inte provade den ordentligt. Det visade sig sen när vi fick chansen att prova en på riktigt att den inte var så dum i alla fall. Sedan dess så har vi rullat på med Fendtar, även om vägen dit varit på några olika sätt, men det var 936:an som var den som ledde oss in på spåret. När vi köpte 936:an var den egentligen för stor för oss, men nu har vi växt i den och har nog svårt att klara oss utan en traktor i den storleken.

Hejdå

Nu är det ändå dags att vinka hejdå till 936:an och lämna plats för den nya 942:an. 936:an har gjort knappt 8 500 timmar hos oss och vi hade nog räknat med att det skulle bli fler, men nu blev det inte så. Det har varit en kanontraktor tycker jag. Nu ska jag inte sitta här och vara sentimental utan drar av lite bilder på 936:ans tid hos oss.

Det här är inte 936:an såg jag nu, men det är den 924:an som vi provade och som ledde oss in på Fendt.
Ett av 936:ans första uppdrag var att köra balar. Här med vårat hemmabyggda balsläp med hydrauliskt låsning.

 

Turboras
Här är den turbon.
När 936:an kom till oss saknade den GPS, men det var något som vi monterade dit efteråt.
På besök på Metsjö
Isärplockad för byte av växellåda

 

 

 

 

Så då tackar vi 936:an för den här tiden och hoppas att du blir till mycket nytta för din nya ägare.