Nu är det segt tycker jag

Växtodlingssäsongen närmar sig med stormsteg och vem vet om en månad står kanske gödningsekipaget redo för att snart köra en första kvävegiva på rapsen? Det är inte så omöjligt, det märks tydligt att vi går mot ljusare tider vädermässigt och ganska så fort går det. Trotts detta så känns allt lite segt just nu tycker jag….

Segt

Ja, nu såhär en månad in på nådens år 2023 så tycker jag det känns lite segt. Det känns inte som att det händer så mycket, även om det gör det både här och där så känns det som att det står och stampar. Jobbmässigt känns det som att det är mycket på gång, men just nu för tillfället händer det inte så mycket. Det är mest förberedelser, som är nog så viktiga men på något konstigt sätt känns det som att det inte händer så mycket. Vi väntar på minusgrader så att vi kan göra vissa jobb, men det verkar lite segt med det. Vi väntar på lite delar så att vi kan få ut grävaren ur verkstaden så att den kan komma igång, att den inte är igång nu känns lite segt. Vi har varit på möte om att eventuellt byta ut en maskin som inte fungerat som den ska sedan den kom hit, och det känns helsegt. En maskin ska ju fungera som den eller fixas direkt, men den här verkar seg att fixa från tillverkarna. Jag skulle kunna rabbla lite fler exempel på saker som segar till vardagen, men ska jag inte sitta här och gnälla det blir troligtvis inte mindre segt för det. Jag tycker tydligen likadant varje år så här års säger min fru. Så det kanske är dags att jag gör något åt det på något sätt…. Fast det brukar lösa sig självt sen när allt drar igång igen.

Kommer bara den här ut ur verkstaden så kommer allt nog kännas lite mindre segt och enligt prognos så får den rulla ut på fredag.
Kalvningarna börjar närma sig nu med, undrar om korna tycker det är segt att vänta.

Städar lite

Vartefter vi förbrukar halm när vi ströar så försvinner halmbalarna ur halmlagret och börjar nu ge plats för annat. Annat just nu är gödning som verkar vara på ingång lite närsomhelst nu. Det är lite smidigt att ha lokaler som kan maxas så att de är fulla så mycket som möjligt under året trotts olika innehåll. Då slipper man ha massa tomma ytor stora delar av året. Det är klart att det kan ha sina logistiska och affärsmässiga fördelar att ha lokaler som alltid kan ta emot gödning eller utsäde, men så har vi det inte nu och det fungerar faktiskt ganska så bra. Vi ska ju ändå inte ha gödningen förens nu i vår och nu börjar det finnas plats för den inomhus. Nu har vi i alla fall städat av från halm så att vi kan börja ta emot gödning. Vill sen allt sig väl ser gödningen sen till så att våra lador blir fulla till nästa vinter.

Så här kan det inte se ut om vi ska köra in gödning här.
Det här ser bättre ut.
Även här är det nu redo för att köra in lite gödning.
Resultatet av dagen städning var två Metsjökärror med så här mycket i.

Som sagt var just nu känns det lite segt, men det ändrar sig nog snart genom en ketchupeffekt det är jag säker på. Dessutom har jag fortfarande världens bästa liv ändå.