942:an är nu hemkommen

Så var det början av mars vilket innebar dags för 942:an att dyka upp och det gjorde den idag. Inte ett så dumt sätt att fira fredag på efter en trevlig vecka.

Hemma

Ungefär ett halvår efter köp så har nu 942:an hittat hit. Den har ju under en längre tid stått inne på Lantmännen, men leveransdatum var inte satt förens början av mars och vi har inte haft någon nytta utav den heller. Därför så passade det bra att vänta enligt leveransplan och idag var en bra dag att få hem den på. Nu är den alltså hemkommen och vi har fått en snabb genomgång av traktorn samt en kort första bekanting. Det verkar än så länge vara ungefär som vi förväntat oss, en fin traktor med den färg och utrustning vi beställde. Nu återstår att se hur bra det blir och hur bra den kommer vara, hoppas det blir så bra som vi räkna med och förväntar oss. Just nu står den i verkstaden och väntar på arbetsuppgift. Uppföljning kommer när det finns något att följa upp.

Idag kunde vi välkomna 942:an till sitt nya hem. Här kommer den på vad som förmodligen är sin första resa på dålig grusväg.

 

Levererad av våran säljare Magnus. Så här glad kan man bli av att köra traktorn, det bådar gott inför framtiden.
Snabb genomgång av traktorn. Den har ju ett för oss nytt system med ny layout.
Ny skärm med nytt utseende.
Nytt armstöd med nya knappar
Välkommen in i gänget 942:an.

Vi tackar för leveransen och hoppas att traktorn kommer att passa oss så bra som den borde!

Som jag nämnde här ovan står nu 942:An och väntar på arbetsuppgift. Det kan vara så att den första arbetsuppgiften den får blir att köra kväve på höstrapsen, men det bedömer vi inte riktigt är dags än. Den här bilden är från första mars och som ni ser i bakgrunden finns där fortfarande snö på vissa platser.
Norrlägena har däremot nu börjat ge med sig, men än så länge sitter vi lugnt i båten ett tag till. Tjäle på rapsen fanns det inte innan den köldperiod vi nu är inne i, så det kan däremot gå fort när vädret vänder, men just nu verkar det vara riktigt kallväder så långt min väderprognos visar.

 

Det verkar inte vara så mycket tillväxtväder för höstrapsen på gång, mer ”försöka-överleva-väder”. Som optimist tror jag just nu att våran raps kommer klara denna period, men vi får se….

Jag önskar er alla en trevlig helg!