Tack för snön!

Idag har varit en jättefin vinterdag, synd bara att jag inte vill ha vinter just nu. Jag vill ha vår, värme och tillväxtstart på våra höstgrödor nu. Gärna utan eventuella väderbakslag. Nu verkar det inte direkt vara vårväder på gång, men jag tänker ändå tacka vädret idag för den snön som föll i natt. Den kommer nog att göra nytta nu med att skydda grödorna mot den otäcka kyla som ska/kan komma nu.

Isolerande täcke

Som vanligt finns det mycket tankar om vädret, vilket kanske inte är så konstigt eftersom att det faktiskt påverkar oss så mycket även fast vi inte kan påverka det. Visst kan och ska vi anpassa oss efter det, men påverkar oss gör det ju ändå. Jag tänker nog inte krångla in mig mer på detta nu, för jag är faktiskt ganska så trött och ska försöka sova ikapp lite nu. Det jag bara tänkte göra är att skriva att jag är glad att det nu kommit snö, för blir det så kallt som det skulle kunna bli nu så är det inte helt optimalt för våra höstgrödor . De tar väldigt mycket stryk av hård kyla nu. Därför så känns det nu väldigt bra att det kom ett litet isolerande täcke över grödorna, både på rapsen och på vetet. Jag är övertygad som att snön skyddar grödan väldigt bra från kyla. Så tack för snön!

Tack för det skyddande täcket på höstvetet.
Tack även för det skyddande täcket på höstrapsen. Detta kan göra skillnad på liv och död för rapsen nu.
En annan positiv sak med snön är att vi fick tjäna lite pengar på den i form av snöplogning.

Som jag nämnde ovan så är jag nu väldigt trött och ska nu prova det gamla knepet med att sova lite, så får vi se om det blir bättre.

Tack och godnatt!