Vår egen vallskörd är igång

Om jag inte kommer ihåg helt fel så skrev jag i gårdagens inlägg att det nog skulle bli en liten paus i vallkörningen för oss nu, jag hade fel…. Efter ett tvåminuters möte på förmiddagen kom vi fram till att slå omkull hälften av våra vallar nog är en bra idé. Sagt och gjort nu ligger 25 hektar gräs och väntar på att bli pressat. 

Inget att vänta på

Som det ser ut just nu med ganska så jättetorrt och jättevarmt, så får vi försöka att anpassa oss så mycket som möjligt efter rådande situation. För bara några dagar sedan så kändes det som att det inte alls var någon idé att skörda vallen, den växte fortfarande och såg inte så ledsen ut. Nu har läget ändrat sig och vallen ser inte alls ut att trivas längre, den har på flera ställen börjat att vissna och gå åt fel hål. Istället för att växa och bli mer volym så vissnar den och volymen sjunker. Det gick precis sådär fort när det väl vände som man nog kan räkna med. Därför så beslutade vi idag att det nog inte alls var något att vänta på. Även om vi som tur är har gott om foder i lager från förra året, så vill vi ändå skörda ett så bra foder som möjligt och i så hög volym som möjligt. Så innan det vissnar ifrån oss klippte vi nu det som behövs.

Vallen så inte så kanon ut överallt…
Här har vi timotej som enligt min uppfattning börjat vika ner sig och tröttna.
På det riktiga torrfläckarna hade det vissnat på riktigt.
Torrfläck

Vallen var inte så hög…
och inte så tät heller
Kvävet verkar i alla fall ha gjort nytta.

Förutom att det inte verkar bli någon volym så gick dagen väldigt bra och de första 25 hektaren vi ska ta hemma är nu slaget, det kan tillkomma några hektar imorgon, men vi får se. Dagens ekipage hade 724:an som traktor.

724:An klipper gräs som aldrig förr.
Full fart i jakten på gräs.
Gräset är inte direkt högt upp på krossarna…
Vips så var det färdigt. Vissa strängar blev tjockare än andra, får se hur mycket som torkar bort tills pressen kommer.
Nu är planen att det ska torka lite och sedan strängas, pressas och plastas.

Jag hoppas egentligen att av har slagit ska provocera fram lite regn, men så blir det nog inte…