Härligt regn

Så var det äntligen dags för lite blött regn, om man nu kan kalla det för ett blött regn… Regn var det i alla fall och att det behövdes och gjorde nytta var i alla fall säkert. 

Regn

Torrt är det helt klart på många håll och även om det föll regn i söndags så är det fortfarande ganska så torrt. Det skulle inte göra något om det kunde komma lite mer, men jag antar att man får vara glad över det som kom. Det är ju fortfarande så att vi som tur är inte styr över vädret och även om vi inte gillar läget så måste vi acceptera det och göra det bästa vi kan av situationen. Nu har de i alla fall kommit lite vatten och det borde kunna hjälpa grödorna en bit på traven åt rätt håll och kanske hjälpa till med att få lite kväve tillgängligt. Vi fick nu det senaste regnet 12,5 mm på en av våra väderstationer och 11,2 på den andra, helt klart bättre än 0 mm.

Här nedan kommer två bilder på våran nederbördsmängd sedan första maj.

 

Härligt regn
Mer härligt regn
Nu är det till och med så att det blir lite dimma på kvällarna. Skönt och vackert.

Lite sysslorapport

I söndags när det regnade passade jag på att vara ledig och åka på trip till Skövde. Där regnade det enligt min uppfattning mer, Hoppas det för deras skull! Dagen igår spenderades med att förbereda för en planerad granbarkborreavverkning. Vi har tagit emot diknings- och kantskärningsmassor från när det grävts längs vägen hemma och det har hamnat på hög på ett bra ställe. Nu var det stället ingen bra ställe längre eftersom att det kommer bli avlägg för en hel del virke. Därför så fick det bli lite flytt av dessa massor till ett annat bra ställe där de förhoppningsvis ska vara mer permanent och göra nytta.

Innan vi började, här ska schaktmassorna väck…
Fullt ös
Efterbild
Titta så mycket roligt man kan hitta i massorna. Tur att det hittades och numera är undanstädat i skräpcontainer.
Här kan man nog apropå regn knappast påstå att man ser att det dagen innan kommit 12,5 mm regn. torrt som tusan helt enkelt.

Som sagt var riktigt härligt med lite regn tycker jag och vad som med är lite härligt är att det nu verkar som att det kan komma både mer regn och lite kallare väder framåt (åtminstone under 25 grader).  Så nu hoppas vi att grödorna kan få lugna ner sig lite och bygga hög skörd.