Hästfoderapparaten är igång

Efter att ha tjuvstartat med lite hästfoderproduktion åt Hästkraft för 20 dagar sedan så var det nu idag dags för start på riktigt. Hela kedjan var på plats och det blev måhända ett kort pass men ändå det första riktiga passet för i år. 

Hästkraft

Det som idag gick av stapeln var årets första riktigt pass åt Hästkraft. Det är ett företag som producerar toppfoder åt travhästar och vi är en av flera entreprenörer som kör åt dem. Vi har en kedja med i produktionen bestående av en press och två plastare som jobbar ihop. Förutom våran kedja finns två kedjor till bestående av en press och två plastare per kedja. Sen finns det en massa andra inblandade också men det är mest detta jag ser. Det som nu ska ske är att cirka 800 hektar vall ska skördas åt Sveriges travelit och det ska göras med fullt fokus på kvalitet och effektivitet. Något som är väldigt enkelt i teorin, men inte alltid lika lätt i praktiken. Här har det ändå lyckats väldigt bra och både kvalitet och effektivitet upprätthålls bra tycker jag. När det är denna körningen så åker vi lugnt med och gör som de beslutar, vi tar inga beslut gällande produktionen. Ledningen från Hästkraft styr oss med järnhand och resultatet blir toppenfint foder. Idag skördades de första 84 hektaren utav 800.

Årets första vändteg, Fullt fokus för att inte krocka och för att allt ska bli rätt.
Det bästa är när pressarna ligger lite före.
Våran press in-action
Här är två av tre strängare som strängar framför pressarna.
Den tredje av de tre strängarna.
Full fart mot nästa fält. Rätt logistik kan påverka effektiviteten ganska så mycket åt rätt håll.
En utsikt som kommer vara ganska så vanlig för mig nu ett tag framåt.
Arbetsdagen avslutades med första servicen i fält för i år. Här smörjs, tankas det och fylls på med garn.

Så nu kommer det nog som sagt var att vara en del fokus på hästfoderkörning ett tag framåt om allt går som det ska. Fast med undantag för imorgon då allt står på grund av risk för skurar, sen hoppas vi på full fart med rätt vind i seglen.

Den här bilden får avsluta dagens inlägg. I morse kom det en skördare hit som ska avverka en hel del skog. Det vi ser på bilden här ska restaureras till betesmark, men mer om detta senare.