Fullträff mellan skurarna

En lördag full med skurar är inte så optimalt väder för den som har fint häsftoder ligger på slag. Det testar nerver, det är helt klart.

Tidigare skurar

Nu skulle det ändå enligt prognosen håll sig lugnt fram till 19:00, men när vi i lugn och ro 12:30 var på väg till dagens 50 hektar så tidigarelades detta och de kunde börja lite närsomhelst och varsomhelst. Sånt där får helt klart pulsen att stiga, fint foder som riskerar att försämras. Nu med facit i hand så kan man ändå konstatera att det var en fullträff och allt foder klarade sig utan regn på sig innan det var pressat och plastat. Skurarna höll sig runtomkring och kanonfodret fick förbli kanonfoder. Svårare än så här blir inte dagens inlägg, nu firar vi fullträffen med lite bilder istället.

Här kommer lite bildfyrverkeri:

Tyvärr så hann vi inte ens från fältet förens en örn attackerade balarna. Hoppas den inte har hål på plasten.
Till slut kunde maskinerna återvända hem utan att få mer än några små droppar vatten på sig. Det får man se som en bra bonus, än så länge har pressen klarat sig utan att bli blöt i år. Det underlättar rengöringen massor.

Härligt att ha ytterligare 50 hektar bakom sig. Om nu stjärnorna står rätt så fortsätter vi att avverka hektar imorgon också, hoppas det!