Pressningen åt Hästkraft är nu i mål

Så kom den här dagen i år igen, dagen då vi kom i mål med pressningen och plastningen åt Hästkraft. Lite tunt med gräs, men för övrigt en väldigt bra säsong. 

I mål

Det har nu skördats straxt över 800 hektar i denna regi med travhästfoder som resultat. Det har gått i en ryslig fart och inte bara för att det varit lite tunt med gräs utan för att det är ett väldigt effektivt upplägg med många duktiga förare och entreprenörer inblandade. Det är väldigt roligt att få ta del av det här och uppleva den här effektiviteten där alla gör sig yttersta för att allt ska flyta så bra som möjligt. För även om vi är olika företag som är inblandade så är det lagarbete som gäller för att allt ska gå och bli bra. Fungerar inte samarbetet bra så fungerar inte så mycket annat bra heller, så enkelt är det faktiskt. Tack vare detta så kunde vi nu ikväll gå i mål och har tillsammans skördat toppfoder. Det har kanske inte varit den mängden man hoppats på, men det som skördats har varit väldigt fint. Jag har ingen koll på exakt avkastning per hektar så tänker inte sitta här och gissa heller. Nu är vi istället nöjda över att vi är i mål utan skador på vare sig människor eller maskiner.

 

Jag vet att jag i mitt senaste inlägg smällde av lite bildfyrverkeri på körningen, men tänkte ändå göra samma sak nu fast självklart med nya bilder. Det är ganska så mycket fokus på maskiner, men det är det som är lättast att fota. Hoppas det inte gör något…

Jag tror att man kanske förstår att samarbete är viktigt när man kollar på bilderna här ovanför. Det är många maskiner på liten yta och för att det ska bli effektivt krävs smidighet och lagarbete. Annars kan arbete lätt bli väldigt ineffektivt när man är många på liten yta.

Sådär nu är det bara lite ID-märkning och ihopplockning av balar kvar så är de helt i mål, men det är inget som vi är inblandade i. Nu ska vi istället göra ett försöka att sköra lite eget dikofoder, planen är nu att det ska göras idag. Det ska slås, spridas, pressas, plastas och plockas ihop, får se om det går enligt plan.

Jag nöjer mig nog där för dagen för som vanligt vid avslut av större moment så gick proppen ur lite. Ifall någon inblandad råkar läsa detta så vill jag tacka för ett gott samarbete!