I mål med höstsådden

Så kom den här dagen även detta nådens år, dagen då vi gick i mål med höstsådden. 27 september blev datumet och cirka 330 hektar utav planerade 340 hektar är nu sådda. Ihop med rapsen blir det cirka 390 hektar höstsådd, det får vi nog vara nöjda med. Mycket finns att säga om årets höstbruk, men nu stannar jag vid att det är otroligt skönt att vara klara. Det kan nog vara så att det är lite skönare i år än tidigare år. Min plan är att återkomma om detta, men just nu får bilderna från dem två sista dagarna sådd tala för sig själva.

23:53 27/9 blev vi färdigsådda i år och med det så tangerade vi det senaste jag varit med och sått. 2017 såddes sista vetet samma datum.

Dagarna har med korta ord bjudit på GPS-strul, stop i slangar, fin bruk, grovt bruk, trasor, men har över lag gått väldigt bra och nu är det äntligen färdigsått. Min plan är att återkomma om ämnet under rubriken ”årets höstbruk”, får se om den hålls…

Nu har proppen gått ur och jag kan nog säga att jag är trött rakt igenom hela kroppen, så några timmars sömn på detta nu. Om 4,5 timmar ska vi se om vi tar beslut om vi ska slå lite gräs eller inte.