Sysslor kvar att göra på fälten

Även om vi nu är både färdigskördade och färdigsådda för året så är inte riktigt allt fältarbete slut än. Nu kämpar vi på för att komma till avslut med den här höstens fältarbeten samtidigt som höstsådda fälten blir grönare och grönare.

Sysslor kvar på fälten

Det är lätt att pusta ut när såmaskinen lyfts för sista gången på hösten, men även om det är färdigsått så är inte alla fältarbeten riktigt färdiga än. Så är det för oss just nu. Det mesta vi sått har nu börjat titta upp, men det är inte är ändå inte dags att helt dra ur pluggen. Vi har en del växtskydd och mangan kvar att köra fortfarande och som allt annat detta år så är det inte helt lätt att få till. Varje lucka som finns utnyttjas och nu har cirka 180 hektar utav 330 fått en ogräsbehandling. Det körs i prioriteringsordning där behovet är störst så ifall vi inte hinner köra allt, så har i alla fall det som mest behövt det fått en behandling. Det vi också har kvar är skanning av höstrapsen med N-sensor. Det är inte säkert att vi får till en sådan i år och det finns alternativ, men en skanning med N-sensorn känns som en bra överfart att göra. Vi får se hur det går.

Även om de senare sådda fälten nu också börjar titta upp så är odlingssäsongen inte riktigt över än….. Men vackert är det.
Hade väderprognosen stämt idag så hade ytterligare några hektar vete blivit av med ogräs, men nu blev det inte så och sprutan fick stå stilla hela dagen.
Sprutan står nu redo för att ryck ut närhelst det behövs. Även om det här på bilden tillfälligt lånas ett batteri från traktorn.

Här kommer lite bilder från dagen när väl solen var framme:

Äntligen så har vetet på det här fältet nu börjat titta upp. Det var här jag i tidigare inlägg skrev att i värsta fall så hade jag sått lite utan utsäde, men att jag inte trodde det. Jag har nu i flera dagars tid oroligt åkt förbi och tittat ifall det börjat komma upp så att det går att se om det blev fel eller inte. Felet skulle då vara mellan de två pinnarna på bilden och bortåt. Jag kan inte just nu se att de skulle vara något som ser tokigt ut. Väldigt skönt tycker jag!!

Vi kämpar vidare och hoppas på bra sprutväder.